top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Team Sonic Racing


Ontwikkelaar: Sumo Digital Uitgever: SEGA Platformen: PC, PS4, Switch, Xbox One Genre: Race Releasedatum: 21 mei 2019 Adviesprijs: €59,99

De supersonische blauwe egel heeft al heel wat media-aandacht gekregen de laatste weken. Natuurlijk ook omwille van deze game, maar ook omwille van de eerste trailer van de live-action film. Dat design werd niet in dank afgenomen en werd het onderwerp van spot en memes. Gelukkig is er nog de game, die ons een beproeft recept brengt, maar met enkele twists.

Er is één onbetwiste kampioen als het gaat om arcaderacers die draaien om pure fun en fantasierijke parcoursen. Dan hebben we het natuurlijk over Mario Kart. Maar ook Sonic kreeg over de jaren heen enkele racegames op zijn naam, met nu dus Team Sonic Racing. Het kan haast niet simpeler dan wat Sumo Digital ons voorschotelt. We komen terecht in verschillende werelden, proberen races te winnen en sterren te verdienen om de volgende wereld vrij te spelen. Dat is de template waarop het racen gebouwd is, maar het racen moet wel goed zijn. Op dat vlak valt er goed nieuws te rapen: de fun factor ligt hoog.

Sumo Digital heeft Sonic, Knuckels en zijn vrienden allemaal een race-auto gegeven met verschillende sterktes en zwaktes. Zoals eentje met snelheid als specialisatie, of een andere die gewoon door obstakels heen kan rijden. Dat klinkt in theorie heel mooi, maar de praktijk wijst uit dat je niet anders racet met de ene of de andere. Toch een eerste minpuntje. Een tweede minpunt is dat je het racen niet kan toepassen in verschillende modi. Er zijn de vrije races naast het 'verhaal' - en die term gebruiken we in de meest losse zin van het woord - en voor de rest.. vrijwel niets. Je kan de auto's nog personaliseren en zo, maar qua modi is de game erg mager te noemen.

Maar het is wel fun, zeker met vrienden of wanneer je de moeilijkheidsgraad wat optrekt. Want de mechanieken om een leuke arcaderacer te maken zijn vast en zeker aanwezig. De parcoursen kennen een leuk design en enkele verschillende routers per circuit, en de power-ups die we kunnen oprapen zijn naast functioneel ook iets wat we kunnen doorgeven. Je racet in teams van drie personages tijdens gewone races en als je teammaat het moeilijk heeft kan je een power-up aanbieden. Andersom kan je ook een power-up aangeboden worden. De power-ups zijn degelijk, maar missen misschien wat inventiviteit. Al wordt dat goedgemaakt door het systeem erachter.

Nog zo iets fijn dat past in de teamgeest, is het neerhalen van rivalen. Dan boost je een meter die eens vol je gedurende tien seconden een énorme snelheidsboost geeft waardoor je verloren plaatsen kan inhalen. Of wat dan gezegd van het slipstream systeem of het boosten bij teammaats waardoor extra snelheid kan gewonnen worden. De racer heeft dus wel enkele fijne elementen, al wordt het geen topper in zijn genre. Ondanks de verschillende werelden komen circuits terug, grafisch is het geen hoogvlieger en zijn er gewoon geen modi genoeg om veel variatie te bieden. Desalniettemin een leuke racer, maar om tussendoor eens te spelen.

Als arcaderacer is Team Sonic Racing zeker geen Mario Kart, maar een leuk tussendoortje dat bij momenten genoeg afleiding kan bieden omdat er goede elementen in de racer zitten die het fun maken. Een gebrek aan variatie in modi en grafische matigheid zorgen er echter voor dat het geen topper wordt.

6,5/10

© Game4Me

#TeamSonicRacing #SumoDigital #SEGA #Race #Screenshots

bottom of page