top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Mortal Kombat 11


Ontwikkelaar: NetherRealm Stuidos Uitgever: Warner Bros. Interactive entertainment Platformen: PC, PS4, Xbox One, Switch Genre: Fighting Releasedatum: 23 april 2019 Adviesprijs: € 59,99

Mortal Kombat staat al jaren garant voor zijn keiharde en over the top actie momenten. In de laatste delen van deze reeks werd er ook een story mode in verwerkt. Deze mode greep ons telkens bij de keel van begin tot einde. Wat mogen we van deze Mortal Kombat 11 verwachten? Wederom een geweldige story mode? Zetten ze hetzelfde traject verder dat ze gestart waren met Injustice 2 qua customization? We deden er alles aan om Earthrealm te verdedigen en kwamen tot de volgende conclusie.

Gamers die actief waren in de jaren '90 zullen ongetwijfeld de eerste Mortal Kombat games achter de kiezen hebben. Wij waren er ook vanaf de eerste game bij en hebben altijd een zwak gehad voor de gewelddadige gameplay. We zijn ondertussen heel wat jaren verder en zijn er dus heel wat nieuwe modes bijgekomen. We hebben ons direct toegelegd op de story mode van deze Mortal Kombat 11. Omdat het toch weer even geleden was ondergingen we de tutorial, waar alles heel goed uitgelegd wordt wat we met de verschillende toetsencombinaties op het scherm kunnen toveren. De start van de story mode begint zoals verwacht gewelddadig. Dondergod Raiden heeft Shinnok een kopje kleiner gemaakt, met alle gevolgen van dien. Raiden heeft een donker kantje gekregen en is er zichzelf niet van bewust dat de aantrekkingskracht richting de duisterheid groter wordt met de minuut. We gaan niet al teveel spoilen, maar Raiden heeft de hulp nodig van onder andere Sonja Blade en enkele bekenden uit de reeks, maar ook nu maken we kennis met nieuwe personages. .

De aanval is een succes tot er een nieuwe villain opstaat. Deze keer hebben we te maken met Kronika. Een dame die geweldig haar plan kan trekken op gebied van klooien met de tijd. Ze heeft één doel en dat is er voor zorgen dat Raiden nooit heeft bestaan. Meer laten we niet los over de story, maar wij hebben elke seconde van deze mode genoten. Het is een rollercoaster rit van jewelste en de story die ongeveer vijf uur in beslag neemt is vooraleer je het beseft voorbij. Mortal Kombat 11 is op grafisch vlak een pareltje. De sfeer doorheen de gevechten, maar ook in de cut-scenes van de story zijn van adembenemend niveau. Nog maar te zwijgen over de details die in de game zijn verwerkt. In een bepaald level kan je iemand zijn gezicht kennis laten maken met een cactus, de stekels blijven effectief in het gezicht hangen. Na enkele raken klappen op datzelfde gezicht vliegen de stekels eruit. We kunnen zo nog enkele voorbeelden aankaarten, maar het is leuker dat je deze details zelf ontdekt. We raden het misschien ook aan om te starten met de story mode in Mortal Kombat 11. Zo maak je kennis met de verschillende personages en ben je na het voltooien van de story mode klaar om je te wagen aan de andere game modes. Zo heb je nog de klassieke towers en een soort van multiverse net als in Injustice 2. Je kan ook je zuurverdiende koins en souls uitgeven in The Crypt, dit is een soort arena waar je heel wat kisten kan openen tegen betaling. Wapens, outfits, banners en dergelijke kan je hier verzamelen voor je personages.

Mortal Kombat 11 is een ongelooflijke pool aan content. Je zal heel wat tijd in de game moeten steken om je doelen te kunnen voltooien, maar zolang het interessant blijft hebben wij daar geen enkel probleem mee. De customization is ook niet van de poes. Elk personage dat beschikbaar is kan je creëren zoals jij het wilt. Het makkelijke is natuurlijk je outfits en je wapens. Wie helemaal los wil gaan en het niveau wil opkrikken qua customization kan zijn eigen aanvallen en dergelijke zelf kiezen. De multiverse en customization in Injustice 2 zat al redelijk goed in elkaar, maar je ziet duidelijk dat NetherRealm dit proces verder heeft uitgewerkt. Met alle lof toegejuicht.

Natuurlijk is Mortal Kombat nog het meest bekend om zijn epische Fatalities. Deze Fatalities laten bepaalde personen zelfs kokhalzen, zo ranzig zijn ze. Zo begint Lui Kang met zijn vuisten keihard op iemand zijn borstkas te meppen zodat deze verwondingen nooit meer te genezen zijn. Vooraleer hij zijn laatste slag toedient laadt hij zijn vuist op tot deze gloeit van de warmte. Die laatste slag zorgt ervoor dat het lichaam van je tegenstander uit mekaar springt, heerlijk. Brutalities zijn ook aanwezig, Kabal die het vooral van zijn snelheid moet hebben in gevechten loopt je zo snel voorbij dat je lichaam begint te tollen en je door de snelheid wordt gescalpeerd. Je moet er natuurlijk niet allemaal te lang bij stil blijven staan, want in bepaalde gevechten doe je zoveel schade dat je denkt deze kan nooit meer opstaan, maar toch gaat het gevecht dan leuk verder. Wij hadden in het begin van de game het er een beetje moeilijk mee. Maar eenmaal je die knop kan omzetten is Mortal Kombat 11 gewoon een must have voor iedereen die gek is van Fighting games met een zeer donker kantje aan.

Wat een heerlijke game is Mortal Kombat 11. We hebben toch zeker de voorbije twee jaar zeer veel Injustice 2 gespeeld en nu brengt NetherRealm deze Mortal Kombat 11 uit. Het gevecht in onze woonkamer is nog zeker niet voorbij, maar de geweldige superhelden van DC zullen helaas plaats moeten maken voor de krijgers van deze Mortal Kombat 11. Grafisch, sfeer en vooral het geweld zit ongelooflijk goed in elkaar. De story mode neemt je mee van begin tot einde en is misschien wel iets makkelijker als de story mode uit Injustice 2. Liefhebbers van blood and gore halen soweiso deze Mortal Kombat 11 in huis. Wij zijn in elk geval fan en zijn er zeker van dat we met de andere modes nog heel wat uren tegemoet gaan met deze Mortal Kombat 11.

9/10

© Game4Me

bottom of page