top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Life is Strange 2- Episode 2: Rules


Ontwikkelaar: Dontnod Entertainment Uitgever: Square Enix

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Avontuur

Releasedatum: 24 januari 2018 Adviesprijs: € 39,99 voor het complete seizoen of € 7,99 per episode.

Let op!! deze review kan spoilers bevatten.

Vier maanden hebben we moeten wachten om ons verder in het verhaal van Sean en Daniel te storten. De gebeurtenissen op het einde van Episode 1: Roads was een regelrechte knaller. Daarom liepen we ook de muren op, want vier maanden wachten is echt lang. Life is Strange 2 heeft zich wel in ons hart weten te nestelen en hopelijk loont het lange wachten voor deze tweede episode: Rules.

Op het einde van Episode 1: Roads verneemt Daniel het trieste nieuws van zijn vader. Door deze gebeurtenis kan Daniel zijn krachten niet de baas en sloopt hij hiermee de hotelkamer. Beide broers moeten weer op de vlucht en Episode 2: Rules pikt enkele maanden na dit voorval de draad weer op. Sean, Daniel en hun viervoeter Mushroom hebben eindelijk rust gevonden in een verlaten huis midden in het bos. Sean neemt gebruik van deze kans om samen met Daniel enkele belangrijke regels te bespreken rondt zijn nieuwe krachten.Sean probeert natuurlijk ook zijn broer te stimuleren om zo goed mogelijk met zijn krachten om te gaan. Elke dag wordt duidelijk dat Daniel sterker en beter wordt met zijn telekinetische krachten. Het plan van de broers is nog onveranderd en ze zijn van plan Mexico te bereiken vooraleer ze in de handen van de politie vallen.

Ze willen eerst wel nog een tussenstop maken bij hun grootouders,Claire en Stephen, dit zijn de ouders van hun moeder. Voor ze deze reis maken,krijgen de broers nog een hartverscheurend iets te verwerken. De broers groeien nog meer naar elkaar toe en het is knap hoe deze band wordt in beeld gebracht. Na een helse tocht door het koude grille weer komen ze eindelijk aan bij hun grootouders. De broers weten niet hoe deze mensen gaan reageren op hun komst, want ze vermoeden dat ze ook op de hoogte zijn van de gebeurtenissen van enkele maanden geleden. Wie de gratis downloadbare aflevering van The Adventures of Captain Spirit heeft gespeeld, herkent onmiddellijk de grootmoeder van de broers. Claire is namelijk de buurvrouw van Chris die als hoofdpersonage fungeerde in bovengenoemde aflevering. We raden dan ook aan dat je eerst The Adventures of Captain Spirit speelt vooraleer Episde 2: Rules te spelen.

Zo kan je perfect het verhaal van beide afleveringen aan elkaar koppelen en wordt deze episode nog intenser. Het verblijf van de broers bij hun grootouders verloopt vrij goed, behalve dat Claire ook heel wat regels heeft voor beide broers. Eén regel ervan is zeer belangrijk en dat is niet in de afgesloten kamer komen die vroeger van hun moeder was.De moeder van Sean en Daniel is een mysterie op zich, want het enigste wat we tot nu toe weten is dat ze haar zonen heeft achtergelaten. De grootouders weten ook niet wat er met hun dochter is gebeurd en hier wordt doorheen Episode 2: Rules heel wat aandacht aan besteedt. We vinden deze aanpak zeer geslaagd, want naast de enorme emotionele momenten wordt onze nieuwsgierigheid zorgvuldig op de proef gesteld.

Sean en Chris worden goede vrienden, maar ondanks dat blijven de regels gelden dat Sean zijn krachten geheim moet houden en de broers zich gedeisd moeten houden voor de politie. Daniel, die negen jaar oud is, kan natuurlijk moeilijk dit geheim voor zichzelf houden en dit heeft afhankelijk hoe jij het verhaal doorgaat enorme gevolgen. Wijzelf hadden bepaalde keuzes gemaakt, waardoor we niet één maar twee verschrikkelijke gebeurtenissen in dit verhaal moesten verwerken.

Zoals we gewend zijn van deze reeks is de muziek en sfeer weer ongelooflijk. Doordat deze aflevering zich ook afspeelt in het winterseizoen geeft dit nog een extra dimensie. Helaas hebben we enkele bugs moeten doorstaan.

De eerste bug, zonder iets te verklappen, was tijdens het eerste hartverscheurende moment in deze aflevering. De tweede bug was vooral op bepaalde momenten dat het geluid wegvalt, zeer spijtig. Ondanks deze bugs doet deze tweede aflevering het zeer goed voor ons.

Life is Strange 2- Episode 2: Rules is wederom een geweldige aflevering. De band die sterker wordt tussen beide broers wordt fantastisch weergegeven. Het bezoek bij de grootouders is ook een sterk staaltje verhaal. Als je The Adventures of Captain Spirit voor deze tweede aflevering hebt gespeeld zit je goed, want dit is een verplichte taak om van het verhaal te genieten. Spijtig dat we hier en daar enkele bugs ontdekte, maar geloof ons dit ben je zo vergeten als je volledig in het verhaal zit.

8/10

© Game4Me

bottom of page