top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Red Dead Redemption 2


Ontwikkelaar: Rockstar Studios Uitgever: Rockstar Games Platformen: PS4 en Xbox One Genre: Actie, avontuur Releasedatum: 26 oktober 2018 Adviesprijs: € 59,95

Als we enkele maanden geleden een zaal vol gamers zouden vullen en hun één voor één zouden vragen naar welke game ze uitkeken, zijn we voor 95 procent zeker dat het Red Dead Redemption 2 zou zijn. De voorganger van deze telg deed het in 2010 dan ook ontzettend goed en daarom zijn de verwachtingen hooggespannen. Kan Rockstar wederom een ongelooflijke game op ons loslaten of schieten ze deze keer met losse flodders? We haalden ons paard uit de stal en trokken door het wilde westen.

We gaan niet flauw doen over deze Red Dead Redemption 2 (RDR2). Wij verwachten ook heel wat van deze titel. We werden dan ook vanaf het begin van deze game omver geblazen, want deze game ziet er ongelooflijk knap en gedetailleerd uit. Als je natuurlijk het financiële aspect van deze game bekijkt is het misschien normaal dat de game er dan zo uitziet, maar toch moeten we even een staande ovatie geven aan de mensen van Rockstar.

Zoals de meesten onder ons hadden verwacht van deze RDR2 is het geen vervolg op zijn voorganger, maar een prequel. Het verhaal speelt zich 12 jaar voor de gebeurtenissen in Red Dead Redemption (RDR) af. De bende van Dutch Van der Linde houdt zich bezig met hun dagelijkse dingen, wat vooral neerkomt op overvallen. Toch loopt er iets gigantisch mis tijdens een overval in Blackwater. De bende heeft geen keuze en moeten op de vlucht voor de bounty hunters en federale agenten. Het conflict dat gaande is tussen andere bendes zoals de Pinkertons speelt ook mee in het verhaal. Overleven wordt al snel het belangrijkste aspect voor de Van der Linde bende.

We spelen deze keer met één van de meest betrouwbaarste personen die aan de zijde staat van Dutch, Arthur Morgan. Arthur is een outlaw waar je de indruk van krijgt dat hij op alles het juiste antwoord heeft. Wij zagen soms ook wat vergelijkingen met de held uit deel 1, John Marston. De bende is in het begin van het verhaal uit elkaar gehaald doordat ze moesten vluchten. De eerste missies die je ondergaat bestaat uit het terugvinden van enkele bendeleden, doorheen een prachtig besneeuwd landschap. Deze beelden laten een diepe indruk na.

Zoals het meestal gaat in het begin van een game zijn de eerste missies meer voorzien als tutorial. Zo leer je onder andere paardrijden, jagen en schieten. We moeten wel eerlijk toegeven dat tijdens onze eerste uren doorheen de game we onszelf even wat ademruimte moesten geven. We hadden het vaak moeilijk om een keuze te maken wat we eerst zouden doen, want deze game is gigantisch groot en daardoor krijg je natuurlijk heel wat zijmissies of andere dergelijke dingen voor de kiezen. Elke missie die je doorloopt wordt ook nog eens beoordeeld. Meestal moet je proberen drie extra dingen te voltooien, zoals binnen een bepaalde tijd iets behalen of niet geraakt worden tijdens de missie. Deze optie zorgt er natuurlijk voor dat bepaalde gamers missies opnieuw willen spelen voor die gouden plak te behalen. Natuurlijk ben je vrij in deze keuze, als je enkel het verhaal op een normale manier wil voltooien ga je toch ook heel wat uren in het wilde westen vertoefen.

Ga je toch voor het volledige pakket van RDR2 dan staat er heel wat te gebeuren. Natuurlijk het verhaal, bounty's, verzamelen van vele voorwerpen, moordmysteries oplossen, gokken en wat nieuw is aan deze RDR2; je kampen onderhouden. Dit is toch wel een zeer belangrijke feature. Aangezien je met je bende doorheen het wilde westen trekt stop je op verscheidene plekken om kampen te bouwen. Deze kan je upgraden door geld, materialen en dergelijke te doneren. Zo krijg je meer mogelijkheden binnen je kamp en krijg je als speler weer nieuwe dingen die je kan gebruiken. Het is ook belangrijk hoe je met Arthur zelf speelt, want elke actie die je onderneemt wordt beoordeeld. Zet je je reputatie als echte outlaw verder of kies je ervoor om een goede cowboy te worden?

Zoals we al eerder in deze review aangaven ziet deze RDR2 er fenomenaal uit. We hebben nog maar weinig games gespeeld die zo een indruk nalaten. Slijk op de grond in bepaalde stadjes, bepaalde gebieden met watervallen of meren en de omschakeling van sneeuwgebieden naar landschappen die in de lente in volle bloei staan. Ook is de sfeer van een bijzonder hoog niveau, alles klopt gewoon. Je hoort een verschil tussen de geweerschoten die binnen en buiten worden afgevuurd. Als je in een gebergte een vuurgevecht aangaat hoor je gewoon de echo's van de schoten. De soundtrack van deze game is één van de beste die we tot nu toe hebben aanschouwt. Als je op je paard zit en dat doe je echt veel, en je hoort de muziek door je headset of tv gaan dan waan je je echt in het wilde westen.

Red Dead Redemption 2 slaagt op alle vlakken in zijn opzet. De game ziet er ongelooflijk uit en qua sfeer en soundtrack is het één van de beste games tot nu toe. Het verhaal is geweldig en de personages uit de Van der Linde bende zijn stuk voor stuk knallers. Gameplay gewijs is er wel wat verschil tegenover deel 1 en deze veranderingen komen tot hun recht. Voor de multiplayer is het echter nog even wachten, maar die komt er binnenkort aan en daar zullen we zeker onze bescheiden mening over geven. Wij hadden vooral in het begin van de game een beetje problemen wat we als eerste zouden doen, maar dit is persoonlijk en het gevolg van dat Red Dead Redemption 2 zoveel te bieden heeft. Rockstar heeft wederom een game op de kaart geplaatst die iedereen nog lang in hun hart zal dragen.

9,5/10

@ Game4Me.be

#RedDeadRedemption2 #RockstarGames #actie #avontuur #Screenshots

bottom of page