top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: My Hero One's Justice


Ontwikkelaar: Byking Uitgever: Bandai Namco Entertainment Europe

Platformen: PC, PS4, Xbox One ,Switch Genre: Fight

Releasedatum: 23 oktober 2018 Adviesprijs: € 59,99

My Hero Academia is één van de meest populaire anime televisiereeksen en manga-strips van het moment. Anime"s krijgen de laatste jaren tonnen videogames, en daar is My Hero Academia vanaf nu geen uitzondering meer op. My Hero One's Justice is een fighting game pur sang, maar weet het de sfeer van de anime ook op het scherm te toveren?

Met een manga die in 2014 begon en anime die twee jaar later van start ging, is het een mooi moment om te beginnen. Er is ruimte genoeg qua verhaal om een Story Mode te integreren in het vechtspel en genoeg personages om voor een mooi roster en veel afwisseling te zorgen. Daarom is het des te vreemder dat ontwikkelaar Byking er voor gekozen heeft om het verhaal van de anime niet van bij de start te brengen en zo eventueel zelfs naar een sequel voor deze game te werken. In plaats daarvan pikt het in seizoen 2 in, en ga je in de Story Mode van start wanneer Izuku krachten krijgt en er moet mee leren om te gaan. In principe een mooi startpunt voor nieuwkomers, maar er is een gezette lore die je als je de anime nooit zag, toch mist.

Die verhaalmodus is best wel leuk. De stroom aan gevechten is constant, maar vernieuwend is het alles behalve. Het gebruikt een standaardstructuur van een verhaal dat verteld wordt door middel van beelden die ook in de anime te zien zijn, met gevechten tussendoor en enkele vertakkingen die eigenlijk niet uitmaken in welke volgorde je ze speelt. Maar zo leer je heel wat personages kennen en de moves in de vinger te krijgen. Al is dat nu ook niet zo moeilijk. En daar ligt meteen het probleem van dit spel als fight game. Waar veel fighters een ware kunst worden om écht veel combo's te leren uitvoeren, is hier alles vrij simpel met standaard-aanvallen en quirks. Je kan wel voor een manuele modus kiezen om zelf combo's uit te vogelen, maar het is bijlange na niet zo uitgebreid als in de meeste goede fightgames.

Al is er wel een grote variatie in speciale moves bij de personages. Het is dus wel leuk om ze allemaal eens uit te proberen. Ook ziet het er gewoon allemaal heel erg spectaculair uit. De standaard moves ogen als speciale moves en de quirks, waarvoor je een meter moet vullen, zien er nog eens twee keer zo spectaculair uit. Het is dus een visueel feest, dat technisch ook nog eens sterk is, en op dat vlak weet het de anime toch wel sterk te vertalen naar een videogame. Maar dat de gewone combo's zo straf zijn, zowel visueel als qua power, is misschien een beetje jammer. Die aanvallen zijn net wat te sterk., waardoor het verschil tussen die aanvallen en quirks niet groot genoeg is.

De Story Mode is dus wat hij is: barebones, maar de gameplay maakt het tof. Je kan ook missies volbrengen in de Mission Mode en die brengen iets meer 'diepgang'. Doelstellingen die je moet halen, met health die niet herstelt tussen de gevechten in en waar zelfs potions bij te pas komen. Het is misschien wel de meest uitdagende en toffe modus, maar tegelijk is dat ook een probleem. Het zou in zo'n spel niet meer dan een bonusmode mogen zijn, terwijl het nu de Story Mode in zijn schaduw houdt, en de online mode ook vrij standaard is, waardoor ook die modus volledig in diens schaduw staat. Vergis je niet: we klinken in de laatste zinnen negatief, maar al bij al is het een spectaculaire, degelijke fighter die gewoon veel beter had kunnen zijn mits de juiste invulling van modi.

My Hero Academia is een geweldige anime, maar de game is niet zo geweldig. Het is helemaal geen slechte fightgame die visueel sterk naar een videogame vertaald wordt, en het vechten op zich is ook erg amusant, maar een karige invulling van de modi houdt de game tegen een topper te zijn.

7/10

© Game4Me

#MyHeroOnesJustice #BandaiNamcoEntertainmentEurope #Byking #Fight #Screenshots

bottom of page