top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: The Council - Episode 4: Burning Bridges


Ontwikkelaar: Big Bad Wolf Uitgever: Focus Home Interactive

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Avontuur

Releasedatum: 25 september 2018 Adviesprijs: €29,99

Slecht nieuws uit episodisch gameland: Telltale Games sluit de deuren. Da's heel jammer natuurlijk, want de studio bracht ons coole games en vond het genre episodische games zowat uit. Gelukkig namen studios als Big Bad Wolf een voorbeeld aan de episodische games en zo zitten we ondertussen aan de vierde episode van The Council.

De derde episode van The Council bracht enkele verrassingen in het verhaal die alles een nieuwe draai geven en van daaruit vertrekken we op avontuur in de vierde episode. Natuurlijk zijn de verhaalmechanismen van de game ondertussen bekend terrein en we hebben ook in deze nieuwe episode nog steeds het gevoel dat de game daar op een goede manier gebruik van maakt en eerdere en recente keuzes ons verhaal beïnvloeden. Dus ja, we gaan alweer heel wat dialogen aan om dingen te weten te komen die ons vooruithelpen.

Het speerpunt - pun intended - van deze episode is de zoektocht naar een heilige speer. Er zijn er meer dan één, maar we moeten de juiste kiezen en we hebben daar maar één kans toe. Het wordt dus cruciaal om eerder geleerde vaardigheden uit de skill tree goed te benutten en de juiste informatie te ontfutselen van de andere personages. Het klinkt repetitief, maar de game gaat wel goed vooruit. Want er blijven plot twists naar boven komen die alles een beetje veranderen waardoor je als speler op je hoede blijft. Deze episode zorgt er ook voor dat er iets nieuws om te leren bijkomt, met nieuwe vaardigheden in de skill tree. Op die manier blijft de game ook in episode vier min of meer 'fris'.

Maar zoals bij alle episodische games hangt er natuurlijk veel af van het verhaal. Gameplaymechanismen zijn bij alle episodische games herkenbaar en vaak komt er niet echt iets nieuws bij, dus is het belangrijk de speler bij je te houden door een goed verhaal te vertellen. Dat lukt deels in deze vierde episode. Hier en daar gebeurt er iets dat andere dingen schrapt, wat dwaas aanvoelt, maar overall weet Burning Bridges een verhaal te vertellen dat prima is en het vijfde en laatste episode spannend weet te houden.

The Council is een van de beste episodische games van de laatste jaren. De manier waarop keuzes het verhaal beïnvloeden en je vaardigheden leert zijn ook nu weer sterk aanwezig en ook het verhaal zit snor. Op naar de laatste episode, die een goede reeks hopelijk een sterke afsluiter kan geven.

8/10

© Game4Me

bottom of page