top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DLC Review: Destiny 2 - Forsaken


Ontwikkelaar: Bungie Software Uitgever: Activision

Platformen: PS4, PC, Xbox One Genre: Shooter

Releasedatum: 18 september 2018 Adviesprijs: €39,99

We zitten nu een dikke 3 weken na de launch van Forsaken voor Destiny 2. Weken waarin we de tijd genomen hebben om de dood van all-time favorite personage, Cayde 6, achter ons te laten. Weken waarin we meer tijd met de controller in ons handen gespendeerd hebben dan oorspronkelijk de bedoeling was. De nieuwe DLC van Destiny 2 heeft een overweldigende impact achtergelaten en dan hebben we nog niets eens zijn grootste parel, de Last Wish raid, achter de kiezen.

Forsaken is de derde DLC voor Destiny 2 van Bungie en waar de 2 vorige DLC's ons een beetje op onze honger lieten, beloofde Forsaken met de dood van Cayde 6 de hele Destiny-community in rep en roer te zetten. Na de moord op Cayde 6 verandert het gevoel in de game, je hebt niet langer het gevoel dat je zomaar wat enemies aan flarden aan het knallen bent, maar je bent pissed. Je gaat op jacht naar de daders achter de aanslag, een jacht gedreven door wraak en onbegrip. Er hangt een meer donkere sfeer in de game en met elke van de 8 barons die je neerlegt tijdens je wraaktocht kom je een stap dichter bij het grote brein achter de aanslag, Uldren Sov.

De meeste van deze missie's spelen zich af op een nieuwe locatie, The Tangled Shore, waar je ook kennis maakt met The Scorn, een nieuw ras enemies die tot alles bereid lijken om je een meter diep onder de grond te leggen. Maar deze wraaktocht doe je niet alleen, je sluit op The Tangled Shore een bondsgenootschap met Spider, een Fallen boss van voorheen, die de controle over deze planeet verloren heeft en in ruil voor loot en tips je diensten inhuurt om de Shore terug voor zich te winnen. De nieuwe storyline is goed voor een goeie 10 uur genieten van alles wat Forsaken te bieden heeft, maar dit zijn 10 uren waarin je jezelf eigenlijk pas voorbereid op wat er nog allemaal moet komen, de grind naar het hoogst haalbare powerlevel en alle activities die hiervoor ter je beschikking staan. Al de nieuwe loot, armor en wapens, maken deze tocht absoluut de moeite waard, maar het is vooral de hoeveelheid aan nieuwe content die een overweldigende indruk nalaat. Zo zijn er daily missions op elke planeet die resources opleveren, weekly missions die powerful engrams droppen, de PvP-modus die een enorme stap vooruit gezet heeft met de toevoeging van een revolutionaire PvEvP-modus Gambit en dan zitten we nog niet aan The Last Wish, de nieuwe raid.

Zoveel te doen dat het met tijden wat onoverzichtelijk wordt misschien, zeker voor de minder hardcore spelers onder ons, maar er is niks mis mee om deze DLC rustig op je eigen tempo te verwerken. Neem je tijd en geniet van alles wat Forsaken te bieden heeft en krik langzaamaan je Power Level naar omhoog. Na het completen van de story verschaf je jezelf toegang tot The Dreaming City, een laatste locatie waar de tegenstanders een pak sterker zijn en waar onder meer 2 nieuwe activities op je liggen te wachten, de Blind Well en Ascendant Challenges. The Dreaming City heeft na de eerste world completion van de Last Wish raid trouwens een nieuw karakter gekregen. Een vloek verspreidt zich elke week verder en op dit moment is het nog voor iedereen bang afwachten wat de uiteindelijke gevolgen hiervan zijn.

We hadden het al kort over de nieuwe PvP-modus Gambit of eigenlijk moeten we het een PvEvP-modus noemen, een meesterwerkje dat een heel nieuwe dimensie aan competitive gaming in Destiny 2 heeft toegevoegd. In Gambit speel je 4 tegen 4, ieder op zijn eigen map, in een race tegen de klok om zo snel mogelijk een boss, de Primeval, neer te leggen. Je verzamelt motes die je verkrijgt door enemies af te knallen, motes die je uiteindelijk moet banken om de Primeval op te roepen. Maar er zit een addertje onder het gras, namelijk wanneer er voldoende motes binnengebracht zijn dan krijgt je tegenstander de kans om te 'invaden' en komt het PvP-gedeelte op volle toeren. De invader zal zich richten op de tegenstander die het meeste motes bij zich draagt en wanneer deze omgelegd wordt dan zijn deze motes onherroepelijk verloren. Hier komt het strategische denken het hoekje omgekeken: Wanneer gaan we banken, welke blockers sturen we naar de tegenstanders, wie gaat er invaden, hoe pakken we de Primeval en zijn escort aan? Een creatief pareltje dat aan een Bungie-brein ontsproten is en een enorm leuke competitive modus voor de mindere PvP-spelers onder ons.

De Forsaken DLC voor Destiny is een overweldigend gebeuren waar zowel de hardcore als de casual gamer een menu voorgeschoteld krijgt wat zeer te smaken is. De gedurfde twist waarin Cayde 6 het loodje legt, pakt meer dan goed uit en geeft je net dat tikkeltje 'grinta' extra om je volledig in Forsaken te smijten en op wraaktocht te trekken. For Cayde!

8,5/10

© Game4Me

bottom of page