top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: This is the Police 2


Ontwikkelaar:Weappy Studio Uitgever: THQ Nordic

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Strategie

Releasedatum: 31 juli 2018 Adviesprijs: €14,99

Weappy Studios is terug! Amper twee jaar na de release van hun strategische politiegame This is The Police, keert de ontwikkelaar terug met de sequel. Wij waren alvast benieuwd of de ontwikkelaar de game die destijds toch wel goed was, wist te verbeteren en nieuwe dingen wist toe te voegen.

This is the Police 2 start waar de oorspronkelijke game is gebleven: bij het verhaal van Jack Boyd. We beleefden een spannend avontuur met hem, en na in de val gelokt te zijn en zijn carrière zowat verloren te zijn vinden we hem dronken en verloren in een hutje. Net als de politie van het lokale stadje waar hij dit hutje huurt. Daar vind hij een onervaren sheriff die de overleden sheriff zopas heeft opgevolgd en Jack probeert haar te overtuigen om hem haar te laten helpen de misdaden op te lossen en zijn naam te zuiveren.

Dat is het verhaal in een notendop, maar vooraleer we zover zijn, zijn we toch wel een dik uur verder. Dat is meteen de eerste kritiek die we op de game hebben. Het spel start goed, met de introductie van een nieuw, turn-based game element, maar daarna kunnen we nagenoeg niets doen. Het maakt dat het tempo compleet uit de game wordt genomen en dat het heel erg traag van start gaat. Tijdens dat langdradig begin krijgen we wel een serieuze kennismaking met de sfeer en stijl van verhaalvertelling van deze game. En die is zonder meer goed. De minimalistische tekenstijl van de eerste game bleef behouden, en de dialogen bevatten voldoende humor. Het soort humor dat je van een saucage fest dat een politiekorps - ondanks de vrouwelijke sheriff - toch nog steeds is. Maar hij bevalt en dat maakt het tergend traag eerste uur dragelijk.

Daarna vervallen we in de klassieke gameplay uit de eerste game. We krijgen cases op ons bord en daar wijzen we agenten aan toe. De agenten die we toewijzen moeten samen aan een aantal parameters voldoen, dus het is noodzaak goed te managen en de juiste agenten op de juiste zaken toe te wijzen. Niet simpel. Want al gauw krijg je te maken met boobytraps in je management die de agenten voor je voeten gooien. Ze worden ziek, komen te laat op een case aan, dagen zonder verwittiging op, zijn dronken of hebben een kater... Het lijstje is haast zo eindeloos als het irritant is, maar het maakt de game wel uitdagend op zich. Maar daarnaast moeten we toch gewoon concluderen dat de makers net dat tikkeltje te weinig hebben vernieuwd en dat de game er nagenoeg hetzelfde uitziet.

Dat houdt de game niet tegen van degelijk te zijn. De gameplay is wat repetitief omdat er te weinig vernieuwing is, en de menu's nauwelijks aangepast zijn, maar hét nieuwe element, invallen, is best leuk. Het is een turn-based intermezzo waarin je een aantal agenten bestuurt en opdrachten geeft zoals ze zeggen waar ze naar toe moeten gaan, een deur moeten inbeuken, moeten schieten, iemand arresteren... Naargelang je speelt en 'geld' verdient - hier clipjes van blikjes - kan je nieuwe vaardigheden kopen voor je agenten en kan je meer richtingen uit in de strategische turn-based momenten. Dat is een leuke toevoeging en een goede afleiding van het puur managen, maar is toch net niet uitdagend genoeg om van een dusdanige verbetering te spreken, dat de game naar een hoger niveau getild wordt.

This is the Police 2 gaat lustig verder met het verhaal van Jack Boyd en dat is weer een goed verhaal, doorspekt met humor en degelijke karakterontwikkeling. De game weet echter niet voldoende te vernieuwen tegenover het origineel, ondanks de turn-based elementen die wel een welgekomen afleiding zijn. Toch is het een prima spel voor de fans van de eerste game.

7/10

© Game4Me

bottom of page