top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: The Crew 2


Ontwikkelaar: Ivory Tower Uitgever: Ubisoft

Platform: PC, PS4, Xbox One Genre: Race

Releasedatum: 29 juni 2018 Adviesprijs: 59,99

De review van The Crew 2 was ééntje waar ik hard naar uit keek. Zijn voorganger had zijn werkpuntjes maar de gigantische open wereld zat wel boordevol leuke content en het was dan ook uitkijken of Ivory Tower zijn huiswerk gedaan had om The Crew 2 naar een hoger niveau te tillen.

Je neemt het op tegen de Amerikaanse motorsportscene in verschillende adrenalinepompende disciplines: exotische auto's, buggy's, motoren, boten en vliegtuigen, ze passeren allemaal de revue en geven je de kans om het indrukwekkende in beeld gebrachte Amerikaanse contintent te ontdekken.We moeten toegeven, de ervaring om met deze verschillende bolides de VS te verkennen is erop vooruit gegaan. De wegligging voelt gelikter zonder uit het oog te verliezen dat het hier om een Arcade racer gaat, maar de balans is niet langer zoek. En dit vinden we eigenlijk terug in alle disciplines, het besturen van een boot is nu eenmaal anders dan met een wagen over het asfalt denderen en de golven hebben dan ook daadwerkelijk een invloed op je vaargedrag.

Als we de verschillende races overall bekijken dan zijn het vooral de 'Xtrem Events' die ons kunnen bekoren. Dankzij het 'Fast Fav' systeem ga je in deze events naadloos van een asfaltverscheurende bolide plots over naar een golfkliefende boot om vervolgens de wolken te splitsen in een felgekleurd stuntvliegtuig. Deze races omvatten heel het racegebeuren en het is eigenlijk jammer dat het 'Fast Fav' systeem alleen hier maar zijn opwachting maakt. Maar één punt van frustratie blijft boven komen in de races, het racegedrag van de AI:het is alsof iedereen continu aan een rubberen rekkertje hangt.

Of je nu de perfecte race van je leven rijdt, de tegenstanders blijven zeer dicht op je hangen waardoor de minste fout je de koppositie kost. Als je echter een povere start neemt en meteen het decor induikt, dan heb je nog exact dezelfde kans om op een identieke positie te eindigen als je 'perfecte race'. Een werkpuntje dat ze bij Ivory Tower over het hoofd gezien hebben.De open wereld ziet er opnieuw fantastisch uit en nodigt ook echt uit om de VS in de verschillende bolides die je ter beschikking hebt te verkennen. Echter valt het al snel op dat er een pak minder te beleven valt dan in zijn voorganger. Waar is onze shitload aan verslavende uitdagingen?

Waar je in zijn voorganger het fast travelen links liet liggen om van de ene uitdaging in de andere te rollen, zal je nu van een koude kermis terugkomen. Slechts enkele uitdagingen kleuren het prachtig weergegeven landschap waardoor het hele 'open wereld' concept meteen al zeer veel van zijn waarde verliest. Waarom zou je in hemelsnaam nog wat gaan rondcruisen in je flitse bolide als het je niets oplevert, laat staan 10 minuten van punt A naar B rijden zonder dat je verrast wordt door een verslavende challenge? De verleiding om aan de 'fast travel'-knop te weerstaan ebt langzaamaan weg en voor je het weet laat je heel deze prachtig weergegeven VS aan je voorbij gaan en spawn je van event naar event.

Het verdict over deze The Crew 2 is dan ook een moeilijke keuze om te maken. Ja, het is een zeer leuke Arcaderacer die geleerd heeft van zijn voorganger, maar ons toch niet voor de volle 100% weet te overtuigen. Misschien dat met de nodige updates nog een karrevracht aan challenges en kleine events toegevoegd kunnen worden? Anders vrezen we dat deze The Crew 2 nadat je alle standaard events afgerond hebt vrij snel onder een stoflaag in je gamecollectie te bewonderen zal zijn.

6,5/10

© Game4Me

#IvoyTower #TheCrew2 #Race #RaceScreenshots

bottom of page