top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: LEGO The Incredibles


Ontwikkelaar: TT Games Uitgever: Warner Bros. IE

Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch Genre: Platformer

Releasedatum: 29 juni 2018 Adviesprijs: 59,99

Je kan er alweer niet naast kijken; er is een nieuwe Disney•Pixar-film in de bioscopen. The Incredibles kreeg eindelijk de sequel waar sommigen al lang op wachten, en naar de traditie van de laatste jaren krijgt ook deze filmlicentie een eigen LEGO-game. Met twee films is er nu genoeg materiaal om een LEGO-game rond te bouwen, maar weten LEGO-games nog te boeien?

Want eerlijk is eerlijk: de LEGO-games van TT Games zijn de laatste jaren geen simpel verhaal. De laatste game, LEGO Marvel Super Heroes 2, bracht eindelijk wat vernieuwing, maar tot dan sloop er repetitiviteit in de games. Altijd dezelfde structuren en mechanismen: het mocht anders. Wat in dit spel in ieder geval anders is, is dat de films asynchroon verteld worden. We maken éérst het verhaal van de tweede film mee. Enerzijds logisch omdat de tweede film nu eenmaal in de bioscopen vertoond wordt, maar anderzijds ook omdat het begin van de tweede film het makkelijker maakt om een open-wereld neer te zetten. We willen uiteraard niet teveel spoilen van de tweede film, maar superkrachten zijn verboden, maar één of andere magnaat wil daar verandering in brengen en geeft de familie een nieuw onderkomen waarna ze misdaadgolven in de stad kunnen bestrijden.

Dat is het open-wereld gedeelte, maar er zijn natuurlijk ook de levels die het singleplayer-verhaal doen vooruitgaan. Waar we eerder zeiden dat vernieuwing op zijn plaats was, krijgen we dit helaas niet in deze game. De vorige game had dat wel, maar eventuele nieuwe elementen uit Super Heroes 2 worden genegeerd en in de plaats krijgen we een compleet traditionele gameplay. Dat wil zeggen dat we op stap gaan met personages, ze elk hun krachten hebben die unieke dingen activeren in bepaalde levels en dat er weer voor zorgt dat we levels opnieuw kunnen spelen wanneer we personages met die specifieke krachten vrijspelen.

Nu, op zich is er weinig mis met die gameplay. Het is niet te moeilijk, het zorgt voor replay value en er is weer heel wat om vrij te spelen. Zelfs Pixar-personages zoals uit Toy Story die niets met The Incredibles te maken hebben. Anderzijds zijn er ook een paar problemen die de game meebrengt uit andere LEGO-games, zoals de bakstenen controle over voertuigen die enorm frustrerend is. Maar we kunnen niet zeggen dat het een slechte game is. Zoals steeds zijn de levels heel erg leuk ontworpen en benut het de krachten van verschillende personages waardoor je veel moet wisselen en dus afwisseling in de gameplay krijgt. Bovendien ga je enkel repetitiviteit ervaren wanneer je tal van LEGO-games gespeeld hebt. Wanneer je dat eerder casual doet is het nog altijd heel leuk, zeker wanneer je een jongere gamer bent. En dat is toch wel een beetje de doelgroep van deze game.

Uiteraard mogen we ook niet vergeten dat de sfeer in de LEGO-games altijd leuk is. De typerende LEGO-humor is helemaal aanwezig en personages als Frozone komen erg leuk uit de verf. De tussenfilmpjes zijn vermakelijk en de game is overall erg leuk ontworpen. Een beetje jammer is misschien het gebrek aan vernieuwing binnen de engine. Anno 2018 zijn de LEGO-games nog altijd kleurrijk en past de visuele stijl nog steeds bij de game die TT Games wil brengen, maar anno 2018 mag het ook allemaal wat afgelikter en scherper uitzien. Zeker bij close-ups begint het op te vallen dat de textures niet meer zijn wat het zou moeten zijn. Maar het is nog wel steeds kleurrijk, en de levels zijn goed gestructureerd, dus daarover vallen we voorlopig niet helemaal.

Het LEGO The Incredibles-game is exact wat je mag verwachten: een aangenaam, luchtig tijdsverdrijf dat mikt op iets jongere gamers, maar ook als volwassene nog aangenaam is om de tijd te doden. Replay value is zoals altijd aanwezig, er zijn leuke personages vrij te spelen en wanneer je nog niet bij bent met het verhaal, is dit het moment om dat te doen. Maar volgende keer? Graag échte vernieuwing.

7/10

© Game4Me

bottom of page