top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | [LiS] The Awesome Adventures of Captain Spirit


Ontwikkelaar: DONTNOD Entertainment Uitgever: Square Enix

Platformen: PC,PS4, Xbox One Genre: Avontuur

Releasedatum: 26 juni 2018 Adviesprijs: GRATIS

2,5 jaar geleden leerden we Max Caufield en Chloe kennen, de twee vrouwelijke protagonisten uit Life is Strange. Het werd een wonderlijke reis doorheen de jeugd en schooljaren van het duo over meerdere episodes en het was werkelijk een enorm leuk avontuur. Het was wachten op een sequel, maar in september verschijnt Life is Strange. Groot was onze vreugde wanneer we hoorden dat er nog een gratis prequel kwam...

En die prequel komt morgen! Hij heet The Awesome Adventures of Captain Spirit en is een soort van korte, volledig gratis showcase van wat Life is Strange 2 kan zijn. In dit kortverhaal volgen we een dag in het leven van Chris. Een jongeman met een enorm levendige fantasie die zich centreert rond een zelfverzonnen superheld: Captain Spirit. De introductie is enorm lichtvoetig, leuk en gaat net zoals in de eerste game gepaard met heel erg toffe muziek. We mogen kennis maken met enkele nieuwe knoppencombinaties om interacties aan te gaan en een nieuwe manier van reageren via dialoog en dat toont alvast potentieel voor de volledige sequel.

Het wordt al snel duidelijk dat DONTNOD ook met Captain Spirit een leuk verhaal heeft gecreerd, maar ook eentje met diepgang. Het duurt niet lang om te snappen dat zijn fantasie als een soort van escapisme fungeert tegen de realiteit van zijn dronken, ietwat agressieve vader en de demonen omtrent zijn overleden moeder. Ondanks dat het een vrij kort spelletje is, zit er meteen heel wat diepgang in het verhaal, met verwijzingen naar Blackwell Academy en enkele elementen die tonen dat er een aantal dingen anders zullen zijn.

Vooral de doelstellingen zijn interessant en geeft de speler de mogelijkheid om deze korte episode meer dan eens te spelen. Je kan ze immers uitspelen zonder veel van je objectieven te halen, maar zoals een nieuwe speelbeurt ons leerde: dan mis je toch een vrij leuke en fantasierijke scène.

Maar de manier waarop het visueel ingevuld wordt, is leuk. De verschillende doelstellingen worden al dan niet deels ingekleurd en alles wat je doet lijkt opnieuw een goede invloed te hebben op het verhaal. En grafisch? Wel, het is net zo charmant als de eerste keer. Vrolijke kleuren, prima setting... Het beperkt zich weliswaar tot het huis en de tuin van Chris en zijn vader, maar de opdrachten zijn zo gestructureerd en de level zo vormgegeven dat de beperkte bewegingsruimte helemaal niet stoort. Dat allemaal samen zorgt voor een wonderlijke, korte en sterke ervaring die ons doet uitkijken naar september.

Eigenlijk kunnen we géén reden bedenken om TAAO Captain Spirit niet te spelen. Het is immers compléét gratis en daarvoor krijg je een spelervaring van een uurtje die een wonderlijke jongen introduceert die we terug zullen zien in Life is Strange 2. Was het al maar 28 september...

8/10

© Game4Me

bottom of page