top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review | Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr


Ontwikkelaar: NeoCore Games Uitgever: NeoCore Games

Platformen: PC, Genre: Actie, RPG

Releasedatum: 5 juni 2018 Adviesprijs: €49,99

Het Warhammer universum van The Games Workshop is enorm groot en dat leverde tot nu toe al heel wat games op én comics. Qua games bleven de spellen vooral in het tabletop-genre, met uitzondering van de strategische game Total War: Wahammer. Maar nu is er voor het eerst een actie-RPG, van de hand van NeoCore Games.

Een actie-RPG in de wereld van Warhammer heeft potentieel, en met de studio achter de Van Helsing-trilogie leek het wel in goede handen. Speciaal voor deze actie-RPG werd er een nieuwe regio gecreëerd: de Caligari sector. Een sector ver verwijderd van alles waar oorlog woedt. Wij, als inquisitor, mogen de boel onderzoeken en schoon ship maken met alles wat rondwaard in de sector. Dat begint met een personage aan te maken, en zoals het een RPG betaamt, kunnen we kiezen uit een drietal klasses. Van de klassieke Marine over een elegante assassin tot de steampunk-opvatting van een mage. Elke klasse is nog eens onderverdeeld in drie subklassen en daarmee zijn toch wel wat verschillende speelstijlen mogelijk. Maar desalniettemin is de character creator heel karig. De klassen en subklassen zijn in orde, maar ons personage hadden we cosmetisch toch ook graag een eigen twist gegeven, maar daarin liggen geen mogelijkheden.

Maar de klassen zijn in orde , en we mogen er mee aan de slag in een campagne die we spelen vanuit isometrisch perspectief. Op dat vlak heeft de game wel veel gemeen met de Van Helsing-games. Net als de actie. Real-time en snel, maar vaak ook lastig. De gameplay en combat is uitdagend, en we krijgen afwisseling doordat we doorheen de levels regelmatig een nieuw weapon pack meekrijgen. Het sterke hieraan is dat elk wapen een viertal abilties heeft, met elk een eigen cooldown timer. Alles is simpel toegewezen aan een knop, en dat maakt dat de gameplay heel erg vlot verloopt. Qua core gameplay zit deze game wel goed, al doet het een aantal dingen ook minder goed.

Loot bijvoorbeeld. Een essentieel onderdeel van een actie-RPG, zeker wanneer het een isometrische game is in de stijl van Diablo. Vijanden laten loot vallen en na elke missie wacht een kist vol loot, maar je kan tijdens de missies je gear niet aanpassen. Da's wat ons betreft een grote ergernis. Daarnaast is de camera ook een punt van ergernis. Je kan de camera handmatig draaien, maar binnen de arena's van deze game zou een dynamische camera een betere optie zijn. De handmatige camera is nu wel een optie die de meeste games integreren, maar hier is het gewoonweg niet erg handig en hindert het de combat wat.

Naast de campagne mag je met deze gameplay ook aan de slag in een soort van open-wereld. Zo verkoopt NeoCore Games dat, maar de beschrijving is niet helemaal correct. We hebben een centrale hub vanwaar we missies in verschillende gebieden van de immense sector kunnen selecteren, maar echt rondstruinen in een open-wereld kunnen we niet. Al klinkt dat nog niet als een slecht idee: een third-person RPG in de wereld van Warhammer. Het is dus eerder een open hun met allerlei missies die dan wel leuk zijn om spelen en je door tal van goed uitziende levels loodsen. Want grafisch is het een leuke game. Technisch ok, buiten de frame rate die af en toe de hik krijgt, maar qua design en levels is het een knap spel geworden.

Warhammer heeft eindelijk de wereld van actie-RPG's betreden en hoewel er een aantal opmerkingen zijn, is het een degelijke, eerste game in het genre. Als er een studio is die van Warhammer een third-person open-wereld wil maken: doen! Want deze game toont dat de franchise potentieel heeft binnen dit genre.

7/10

© Game4Me

bottom of page