top of page
  • Kevin Vercauteren

Review: Little Nightmares - Complete Edition (Switch)


Ontwikkelaar: Tarsier Studios Uitgever: Bandai Namco Entertainment Europe Platformen: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC Genre: Platform, Survival horror Releasedatum: 18 mei, 2018 Adviesprijs: € 39,99

Ongeveer een jaar geleden werd Little Nightmares uit het niets op ons losgelaten. Geen idee wat ons toen te wachten stond en na het uitspelen van de game zaten we met nog meer onbeantwoorde vragen. Little Nightmares: Complete Edition is nu beschikbaar voor Nintendo Switch en deze keer komt hoofpersonage Six niet alleen. Hebben we deze keer onze angstaanvallen onder controle kunnen houden? Of zijn we weer slachtoffer geworden van slapeloze nachten? Lees het alvast in onze review.

Little Nightmares was min of meer een aparte game. Je kon hem nog het beste vergelijken met Limbo, dat is althans mijn bescheiden mening. Grote verschil met Limbo is het dat deze game geen 2d platformer is. Wat ook zeer verrassend was, was het feit dat de meningen enorm verdeeld waren. Over het algemeen waren de positieve reviews in de meerderheid, en de onze was daar eentje van.

In Little Nightmares: Complete Edition kan je twee verhalen spelen; het bekende verhaal uit het origineel met Six, en het DLC verhaal met The Kid. Voor diegene die het origineel ontgaan zijn geven we nog een korte samenvatting:

Hoofdpersonage Six wordt wakker en je hebt als speler geen enkel idee waar je je bevind. Je doorzoekt de donkere plaatsen en het wordt al snel duidelijk dat je dit enkel kan overleven door het nodige geduld en denkwerk. Door puzzels op te lossen en de lugubere tegenstanders te ontwijken geraak je steeds verder. Het enigste waarover Six beschikt is een aansteker en een dosis moed.

Wie graag naar horrorfilms kijkt weet als geen ander dat deze films het beste in hun genre zijn door het feit dat het gevaar steeds mysterieus wordt gehouden. Dit systeem wordt ook toegepast in Litte Nightmares, hierdoor sloeg onze fantasie op hol, heerlijk. We gaan zeker geen spoilers verklappen over de gebeurtenissen van Six, maar wij zaten constant met vragen en het einde van dit verhaal zorgt ervoor dat je alle verlichting in de kamer doet aansteken. Zoals eerder vernoemd zit je na het einde van Six haar verhaal met enorm veel onbeantwoorde vragen.

The Kid is het andere personage waarmee je aan de slag kan gaan. We raden aan om het verhaal van Six eerst te spelen, want het avontuur van The Kid loopt parallel met dat van Six. Door met The Kid te spelen worden vele vragen beantwoordt en dat is een enorm pluspunt voor het ganse Little Nightmares verhaal.

The Kid zit in dezelfde benarde situatie als Six en ook met hem wil je zo graag mogelijk ontsnappen. The Kid heeft een zaklamp om zich doorheen de donkere kamers te begeven. In je avontuur met Six kwam je geregeld figuren tegen die steeds wegliepen, The Kid kan deze figuren knuffelen en zo worden ze bondgenoten. Het avontuur van The Kid is onderverdeeld in drie hoofdstukken en duurt ongeveer een uurtje per hoofdstuk. Wij hebben de editie gespeeld voor de Nintendo Switch en dat heeft als voordeel dat je Little Nightmares overal kan spelen. Helaas moet je dit met een korrel zout nemen, want de game buiten in het zonlicht spelen is haast onmogelijk. Doordat Little Nightmares zich vooral in het donker afspeelt wordt het moeilijk iets te zien op de Portable Switch.

Als we het leven lieten werden we getrakteerd op vrij lange laadtijden, ook na zo'n laadscherm werden we soms ongelukkig neergeplaast in de game met als gevolg terug een laadscherm. Dit is wel echt het enigste wat ons stoorde aan de ganse game, want Little Nightmares is op visueel gebied prachtig in zijn eigen stijl. Vooral de sfeer van deze game is zo beangstigend dat je terug het nachtlampje aansteekt als je gaat slapen.

Heb je enkel een Nintendo Switch of heb je Little Nightmares op de andere consoles of computer gemist, geef deze Complete Edition zeker een kans. Het is een game die je op het puntje van je stoel laat zitten en als je ouders of je partner de TV willen overnemen kan je verder spelen op de portable van de Switch, uitgezonderd in het zonlicht. Doordat je met The Kid de DLC hoofdstukken kan spelen worden vele vragen beantwoord die je had uit je vorig avontuur met Six. Little Nightmares is ronduit een fantastische mysterieuze creepy game.

8/10

© Game4Me

bottom of page