top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Tennis World Tour


Ontwikkelaar: Breakpoint Studios Uitgever: Bigben Interactive

Platformen: PC,PS4, Xbox One, Switch Genre: Survival, Horror

Releasedatum: 22 mei 2018 Adviesprijs: €59,99

Het is juni, en dat betekent dat Koning Voetbal alweer heerst. De competities mogen dan wel afgesloten zijn, er staat een Wereldkampioenschap voetbal voor de deur. Toch is dat niet de enige populaire sport in België. Of de wereld tout court. Tennis is in België altijd wel hot geweest en met Goffin hebben de Belgen weer iemand om zich achter te scharen. Met Tennis World Tour kunnen gamers zelf proberen de top te bereiken.

En neem dat maar letterlijk. Er zit immers een carrièremodus in, en zoals zo vaak is het de bedoeling een tennisspeler aan te maken, te verbeteren en je weg naar de top te timmeren. Ontwikkelaar Breakpoint Studios verrast met de carrièremodus helaas geenszins. De structuur en de manier waarop je tornooien selecteert en nieuwe dingen zoals tennisrackets of kleding vrij speelt is alles behalve verrassend. Eén ding dat wel leuk is: skill cards die we vrij spelen om zo speciale dingen in ons tennisspel te stoppen. Iets om af te wegen, want we kunnen maar een beperkt aantal skill cards meenemen in een match. Maar da's zowat alles dat verrassend is aan de carrièremodus.

Dat hoeft in principe natuurlijk geen complete ramp te zijn. Een tennisspel moet uiteraard vooral leuk spelen. En daar is de ontwikkelaar dan weer wél in gelukt. We krijgen geen snelle arcadegameplay waardoor de mannetjes over het veld vliegen, maar een meer realistischere aanpak. Hoe goed je dat vindt, hangt af van of je arcade of realisme verkiest, maar als je tennis wil spelen op een correcte manier voelt Tennis World Tour goed aan. Het tempo laat toe tactisch te spelen en te carrière op verschillende ondergronden. Gravel, gras, hardcourt... het voelt allemaal net wat anders aan en de bal bots overal net dat tikkeltje anders. Zo ben je als speler toch altijd gediend met variatie.

En dan is het ook leuk om je personage te voelen evolueren. Je wordt stilletjes aan, maar zeker en vast beter. Na een tijdje goede services slaan, aces lukken of rally's completen voelt goed aan. Er zit dus wel een bepaalde voldoening in de gameplay. Toch wordt de game gehinderd door zijn eigen gebreken. De carrièremodus an sich is niet enorm interessant qua structuur waardoor uren en uren spelen repeititief kan worden, en voor het overige is er toch weinig content in de game. Wanneer de kern van het spel, de gameplay op zich, snor zit is het jammer dat de game er geen gebruik van maakt in interessante modi.

We kunnen naast een carrièremodus ook snelle matches spelen waardoor we aan de slag kunnen met de bekendste tennissterren van het moment, maar daarnaast valt het ontbreken van modi op. een multiplayer is bijvoorbeeld afwezig. Moesten er nog modi bijkomen via updates kan Tennis World Tour een betere game worden, al blijft er dan nog de kwestie van het audiovisuele aspect. Spelersmodellen van bekende tennissers zijn meer dan oké, maar de algemene graphics en presentatie is weinig indrukwekkend. Ook qua commentaar valt de game enorm tegen en zouden we het liever uitschakelen dan aanhoren. Net als de modi is er in het commentaar enorm weinig variatie. De conclusie is duidelijk: goede gameplay die realistisch aanvoelt, maar het geheel waarin de gameplay nestelt is ondermaats.

Wil je een snelle arcadegame is Tennis World Tour niet de game voor jou. Wil je een meer realistische aanpak, kan de game bekoren. De gameplay is ok, maar er zijn te weinig modi en variatie om je langdurig aan het spel te binden en visueel is het allemaal erg matig.

6/10

© Game4Me

#TennisWorldTour #BigbenInteractive #BreakpointStudios #Sport #Screenshots

bottom of page