top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Review: Omensight


Ontwikkelaar: Spearhead games Uitgever: Spearhead Games

Platformen: PC, PS4, Xbox One Genre: Actie

Releasedatum: 15 mei 2018 Adviesprijs: €16,99

Spearhead Games is terug! Twee jaar geleden, in 2016, kwam die indiestudio met het mooie Stories: The Path of Destinies. Een leuke game met een fijne art style en prima hack and slash gameplay. Nu, twee jaar later, komen ze opnieuw met een isometrische actiegame: Omensight.

Wanneer we Omensight voor de eerste keer spelen valt de gelijkenis met de studio's vorige game, Path of Destinies, niet te ontkennne. De art stijl, het camerastandpunt, het gevoel wanneer je het gevecht aangaat: het voelt allemaal nogal gelijkaardig aan. De eerste minuten zijn dan ook een klein beetje teleurstellend: krijgen we een kloon van hun vorige game, maar in een ander jasje? Dat gevoel gaat gelukkig heel snel voorbij. Eens je de eerste momenten gepasseerd bent en volledig mee bent met het verhaal rond je personage, de Harbinger, vindt je gewoon een heel leuke game.

En dat game begint met een goed premisse. De wereld gaat tenonder en in tijden van crises verschijnt de Harbinger. Wij dus. We moeten de laatste dag van de wereld steeds opnieuw beleven samen met andere personages en andere settings en zo onder meer een moordzaak ontrafelen. Dat zorgt ervoor dat we constant met andere personages op pad gaan en nieuwe omgevingen ontdekken. Die personages zijn erg leuk en origineel en de omgevingen zijn gevarieerd en goed ontworpen. Dat komt ook door de fijne art style, die gelijkt op Stories: The Path of Destinies, maar het is gewoon ook een leuke fantasiewereld die de ontwikkelaar uitgeschreven heeft. Een klein minpuntje is wel dat we in het begin dachten dat keuzes voor replay value zouden zorgen. Dat als we één ding kiezen, het andere wegvalt en dat een andere speelbeurt een ander soort verhaal zou weergeven. Dat is niet het geval.

We kunnen daarna gewoon verder spelen met de andere keuze en daar voelden we ons even op het verkeerde been gezet. Neem daar nog een fixed camerastandpunt bij dat vaak irritant is, en dan heb je de minpunten wel gehad. Die camera is bijwijlen erg irriterend, maar de rest van de game is vrij sterk. De combat is vrij vloeiend en tijdens het spelen verzamelen we kristallen die we kunnen inruilen voor abilities en XP om te mediteren zodat nieuwe abilities te koop verschijnen. Het is een klein RPG-elementje, maar wel een die de game afwisselend genoeg maakt en qua aanvallen visueel wat toevoegt.

Wat ook leuk is aan de verscheidene personages, is dat elk personage een speciale ability heeft die anders is. Ook dat geeft een andere toets aan de combat. Daarnaast bevat elke level replay value. Zij het in beperkte mate. Er zijn verborgen aspecten en sloten in sommige levels waarvan je op later tijdstip pas de vaardigheid leert om ze open te doen. Maar al bij al is de game misschien wat kort. Al is de prijs zeker en vast aantrekkelijk en verrechtvaardigd het de beperkte speelduur wat. Maar als je een game zoekt in de stijl van Path of Destinies, is dit zeker en vast een echte aanrader.

Spearhead Games is er in geslaagd om zijn game uit 2016 een uitstekend vervolg te geven. Het mag dan wel om een andere game gaan, de setting, stijl, combat en verhaal doen uitschijnen dat het zich min of meer in hetzelfde universum afspeelt. Dit is gewoon een goede game.

7,5/10

© Game4Me

bottom of page