top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Zinedine Zidane is de nieuwe ambassadeur van de EA Sports FC Futures

Vandaag heeft EA SPORTS zijn FC FUTURES-programma uitgebreid met innovatieve trainingsoefeningen die ontwikkeld zijn in samenwerking met de Union of European Football Associations (UEFA) en een nieuw partnerschap aangekondigd met voetbalicoon Zinedine Zidane. Het programma voorziet in vervoer, toegang tot velden, bijeenkomsten en coaching in de eigen Z5-faciliteit in Aix-en-Provence voor lokale teams. Bij de aankondiging van het initiatief hield Zidane een trainingssessie op gemeenschapsniveau met lokale kinderen uit La Castellane in Marseille, inclusief een verrassingsbezoek van voormalig teamgenoot David Beckham.





De FC FUTURES-trainingsoefeningen vertegenwoordigen de ambitie van EA SPORTS om de sport te laten groeien voor iedereen. Een gratis toegankelijke videobibliotheek, met behulp van deskundige UEFA-coaches geproduceerd in zes talen, zal wereldwijd gratis beschikbaar worden gesteld op het YouTube-kanaal van EA SPORTS FC. De oefeningen worden gebaseerd op fundamentele voetbalvaardigheden, zoals oplettend passen en ontvangen, dribbelen met controle, 1-tegen-1 verdedigen en nauwkeurig afronden. De oefeningen zijn later dit jaar voor alle spelers, ouders en coaches online te bekijken en te gebruiken. Elke oefening komt met essentiële informatie voor coaches, zoals specifieke uitleg over hoe je jonge spelers kunt motiveren, en bijbehorende documenten die kunnen worden afgedrukt voor gebruik tijdens het doen van deze oefeningen.





De oefeningen laten de virtuele en de echte wereld in elkaar overlopen via beelden van Skill Games uit de game die voetbalcoaches leren hoe ze verschillende oefeningen kunnen doen op echte trainingsvelden. Elke oefening wordt ondersteund door voice-overs van experts, onder wie voormalig profvoetballer en secretaris-generaal van de Franse voetbalbond, Laura Georges, en is gratis toegankelijk voor coaches en spelers overal ter wereld. De instructievideo's bevatten zowel mannelijke als vrouwelijke avatars om aan te tonen dat iedere speler met de juiste training een vrije trap hoog in de hoek kan plaatsen of met de bal door een drukke verdediging kan dribbelen.



Als onderdeel van het grotere plan van EA SPORTS om 10 miljoen dollar te investeren in voetbal op gemeenschapsniveau wereldwijd, werkt het merk lokaal samen met FC FUTURES-ambassadeur Zinedine Zidane. Het partnerschap biedt lokale teams toegang tot het veld bij de Z5-faciliteit in Aix-en-Provence, gemeenschapsbijeenkomsten, coaching en vervoer voor lokale teams die moeite hebben met reizen.


Zidane hield op het Z5-veld een trainingssessie op gemeenschapsniveau voor lokale kinderen en nodigde voetbalicoon en voormalig teamgenoot bij Real Madrid David Beckham uit om de bezoekers te verrassen en tips te geven over vrije trappen. Dit onderstreept het commitment van de voetbalwereld om de toegang voor de volgende generatie te verbeteren.





De investering in het programma bij Z5 Aix-en-Provence volgt na de onthulling van het EA SPORTS FC-merk en de opening van een ander FC FUTURES-programma: de Rocky & Wrighty Arena in Zuid-Londen op 11 april. In de komende maanden zullen er nieuwe FC FUTURES-evenementen en -onthullingen worden aangekondigd om het gemeenschapsvoetbal over de hele wereld te ontwikkelen.

Fans kunnen zich aanmelden bij easports.com/nl/fc en Join the Club zodat ze als een van de eersten meer te weten te komen, nog voor de gedetailleerde productupdates die in juli verwacht worden.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page