top of page
  • Game4Me

Uit nieuw onderzoek blijkt dat gamen een saaie relatie nieuw leven in kan blazen

Om de lancering van de bekroonde co-op-avonturengame It Takes Two voor Nintendo Switch te vieren, heeft Electronic Arts koppels uitgenodigd om hun teamwork en gevoelens op de proef te stellen. Uit onderzoek blijkt dat 50% van alle stellen zich zorgen maakt over verveling in de relatie* en nog eens 48% vindt dat andere stellen meer plezier ervaren. De uitgever heeft daarom onderzoek laten doen om te zien of gamen de vonk weer kan doen overslaan.


Wakker worden, aan het werk gaan, boodschappen doen, eten koken, op de bank neerploffen en de volgende dag alles weer opnieuw doen; routine en alledaagse klusjes zijn een hellend vlak naar verveling in de relatie. Dit is de basis waarop het co-op-avontuur van It Takes Two is gebouwd. In deze game zitten hoofdpersonen Cody en May gevangen nadat ze door een toverspreuk zijn veranderd in poppen. Ze moeten samenwerken om onvoorspelbare uitdagingen te overwinnen en hun huwelijk te redden.

De 'Better Together'-uitdaging stelt koppels op de proef

It Takes Two is onlangs uitgebracht voor Nintendo Switch, de videogameconsole waarmee gemakkelijk samen met een vriend of partner op de bank gespeeld kan worden. Dit gaf Electronic Arts het idee om koppels op de proef te stellen middels de 'Better Together'-uitdaging. Twee koppels die te kennen hadden gegeven dat hun relatie in het slop was geraakt en iets nieuws wilden proberen, werden uitgenodigd om samen de game te spelen.


De koppels begonnen aan een emotionele reis. Tijdens het spelen van It Takes Two leerden ze een aantal belangrijke lessen zoals tijd hebben voor elkaar, de passies van een partner aanmoedigen en aanwezig zijn. De laatste van die lessen is nu belangrijker dan ooit. Volgens onderzoek, uitgevoerd door OnePoll onder 1540 volwassen Britse respondenten die momenteel een relatie hebben, behoren de balans tussen werk en privéleven (33%), de financiële situatie (26%), smartphones (24%) en sociale media (19%) tot de belangrijkste afleidingen bij het samenzijn. Verder bleek ook het volgende:

  • 60% van de respondenten gebruikt regelmatig of altijd hun smartphone, terwijl ze tijd doorbrengen met hun partner/echtgenoot.

  • 50% zegt dat hun partner meestal of altijd afgeleid lijkt wanneer ze samen tijd doorbrengen.

  • De respondenten zeiden dat ze bereid zijn sociale media (27%), slaap (15%) en lekker eten (14%) op te geven om meer tijd met hun partner door te kunnen brengen. Dat terwijl 9% bereid is om een ledemaat op te offeren in ruil voor vaker samen te zijn met hun partner/echtgenoot.

Hoe een ander soort schermtijd ons dichter bij elkaar kan brengen Volgens de onderzoeksresultaten vindt 43% van de respondenten dat samen videogames spelen een positief effect heeft op hun relatie.


Meer dan een vijfde (21%) van de ondervraagde volwassenen probeert elke week een nieuwe activiteit met zijn/haar partner, dus deze feestdagen zijn het perfecte moment om de relatie kennis te laten maken met het plezier van co-op-gamen.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page