top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Twin Mirror is nu verkrijgbaar op PC, PS4 en Xbox One

DONTNOD Entertainment kondigt de release van Twin Mirror aan. Dit nieuwe verhalende avontuur is samen met Shibuya Productions geproduceerd en is vanaf vandaag verkrijgbaar op PC, PS4 en Xbox One.. In deze psychologische thriller worden gamers meegenomen naar de stad Basswood (West Virginia) om Sam Higgs te volgen in zijn zoektocht naar de waarheid.


Na het overlijden van zijn beste vriend keert Sam Higgs terug naar Basswood, zijn jeugdstad, voor de begrafenis. Het wordt al snel duidelijk dat deze kleine stad in West-Virginia talloze duistere geheimen heeft. De voormalige onderzoeksjournalist zal zijn deductieve vaardigheden gebruiken om de mysteries rond de stad en haar inwoners bloot te leggen. Als hij oog in oog komt met zijn verleden, wordt Sam verscheurd tussen zijn zoektocht naar de waarheid en zijn verlangen om opnieuw contact te maken met familieleden. Wie kan hij echt vertrouwen?

De unieke analytische vaardigheden van Sam maken het mogelijk voor de speler om via de Mind Place zijn herinneringen opnieuw te beleven. Deze flashback-sequenties maken het mogelijk om de omgeving te bestuderen en aanwijzingen te verzamelen die de simulatie van meerdere scenario's mogelijk maken. Met deze simulatie heeft de speler de mogelijkheid om de gang van zaken af te leiden of de belangrijkste keerpunten van het verhaal te voorspellen. Deze specifieke eigenschap kan er echter toe leiden dat Sam zichzelf afzondert en mensen om hem heen pijn doet.


Dat is het moment waarop de Double in het spel komt - een personage die alleen Sam kan zien met een meer empathische en sociale voorstelling van zichzelf. Sam kan altijd op deze bondgenoot vertrouwen om hem door sociale interacties te leiden en door een samenleving te navigeren die singulariteit soms afwijst. Door deze menselijke kwaliteiten kan de Double Sam een alternatief bieden wanneer hij belangrijke beslissingen moet nemen.


Iedere beslissing, iedere interactie en iedere ontdekking zal de richting van Sams onderzoek beïnvloeden en zal uiteindelijk bepalen hoeveel van zichzelf hij bereid is op te offeren. Er zijn geen goede of foute antwoorden - iedere speler zal een unieke ervaring beleven die is afgestemd op hun eigen beslissingen.Kommentare


bottom of page