top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Tweede Deep Dive-video EA SPORTS F1 23 focust zich op verhaalmodus Braking Point en F1 World

Vandaag heeft EA de tweede Deep Dive-video uitgebracht voor EA SPORTS F1 23, de officiële videogame van het FIA Formula One World Championship. De game verschijnt op 16 juni voor PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. In deze nieuwe Deep Dive-video, die wordt gepresenteerd door Sky Sports F1-presentator Natalie Pinkham, staan verbeteringen in verschillende spelmodi centraal. De spotlights zijn gericht op F1 World, Braking Point 2, verbeterde multiplayer en de terugkeer van Carrière en Mijn Team.


Braking Point 2: nieuwe gezichten, nieuwe rivalen De verhalende spelmodus Braking Point werd geïntroduceerd in F1 2021 en wordt in F1 23 opgevolgd door Braking Point 2. In dit nieuwe hoofdstuk volgt de speler de carrières van Aiden Jackson en protagonist Devon Butler. Beide coureurs komen uit voor Konnersport Racing Team, een organisatie die een vuist probeert te maken tegen de teams en coureurs die in het echte leven de dienst uitmaken in de Formula 1. Dit brengt nieuwe rivaliteiten, drama en race-uitdagingen met zich mee en ook maken spelers in Braking Point 2 kennis met nieuwe personages, onder wie de kersverse kampioen van de Formula 2: Callie Mayer. Callie is tevens de zus van Devon Butler en ze is erop gebrand om het hoogste podium te halen: de Formula 1.


Om haar verhaal tot leven te brengen heeft het team van schrijvers samengewerkt met drievoudig W Series-wereldkampioen en ontwikkelingscoureur van Williams Racing, Jamie Chadwick, die waardevolle inzichten heeft geleverd vanuit het perspectief van een coureur.


F1 World: een nieuwe hub als startpunt voor verschillende spelmodi Een ander belangrijk onderdeel in F1 23 is F1 World: een splinternieuwe, centrale hub die als startpunt fungeert voor verschillende spelmodi. Het bevat solo- en multiplayer-ervaringen, een gedeeld progressiesysteem, dagelijkse-, wekelijkse- en seizoensgebonden content, een vernieuwd License Level-systeem en vele verschillende manieren om de game te spelen. F1 World laat nieuwe spelers kennismaken met de complexe wereld van de Formula 1 en helpt hen klaar te stomen voor het wereldkampioenschap. F1 World is voor terugkerende spelers dé plek om hun favoriete game-onderdelen te betreden, zoals Time Trial, Grand Prix en Multiplayer.


Naarmate spelers vooruitgang boeken in F1® World door uitdagingen te voltooien en mee te doen aan events, stijgt hun Tech Level en spelen zij upgrades vrij die zij kunnen inzetten om hun auto een boost te geven. Hierdoor worden niet alleen de prestaties van de auto verbeterd, maar ook worden er nieuwe deuren geopend naar events die de speler meer uitdaging bieden. Deze uitdagingen en evenementen passen zich gedurende het seizoen aan op basis van de race-kalender in het echte leven.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Comments


bottom of page