top of page
 • Foto van schrijverGame4Me

Tour de France 2022 en Pro Cycling Manager 2022 aangekondigd voor 9 juni

NACON en Cyanide kondigen met plezier aan dat hun wielrengames - Tour de France en Pro Cycling Manager – zullen verschijnen op 9 juni 2022.


De game van één van de populairste competities ter wereld keert dit jaar terug met 14.000 km aan wielerraces door vier verschillende landen. Spelers kunnen vier game-modes spelen, 26 teams managen, en met topwielrenners als Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Primož Roglič en David Gaudu deelnemen aan 92 wieleretappes.

 • Nieuwe game mode: Tour de France 2022 introduceert de geheel nieuwe Race of the Moment-mode, waarin spelers hun resultaten online kunnen vergelijken met die van andere spelers in wekelijkse uitdagingen en klassementen.

 • Het nieuwe, officiële parcours van de Tour de France 2022: net als voorgaande jaren kunnen spelers weer deelnemen aan de ronde van Frankrijk, die dit jaar vanuit Denemarken start. Alle 21 officiële nieuwe etappes zitten in het spel, inclusief de tijdrit in Kopenhagen waar de tour mee begint, Lille Métropole – Arenberg Porte du Hainaut met zijn kasseien wegen, de iconische Hautacam-klim in de 18e etappe en de laatste vlakke etappe op de beroemde Avenue des Champs-Elysées in Parijs

 • Meer variatie in race-situaties: de kunstmatige intelligentie zorgt voor een breder scala aan gedrag onder de wielrenners, die geloofwaardiger reageren tijdens races en evenementen. Er zullen vaker vroege ontsnappingen plaatsvinden, terwijl spelers tijdens ontsnappingen beter met computergestuurde wielrenners kunnen samenwerken.

 • Nieuwe klassieker, geïnspireerd door een beroemde Italiaanse race: de Primavera Classic.

 • Nieuwe speelbare teams: Eolo-Kometa Cycling Team, Caja Rural-Seguros RGA en Uno-X Pro Cycling Team doen voor de eerste keer mee aan de game.

 • Race-incidenten: Spelers kunnen nu valpartijen en blessures in- of uitschakelen en (wanneer ingeschakeld) de frequentie ervan bepalen. De gevolgen zijn afhankelijk van de ernst van het incident.

 • Race-voorbereiding: dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat vijf willekeurige renners goed voorbereid zijn en vijf anderen mogelijk ondermaats presteren. Dit moedigt spelers aan om zowel hun concurrenten als hun eigen team goed in de gaten te houden.

 • Tril-effect geplaveide secties: tijdens het racen over de lastige geplaveide secties trilt de gebruikersinterface, net zoals echte wielrenners op dit soort secties door elkaar geschud worden. Spelers hebben het Bos van Wallers-Arenber nog nooit zo ervaren.

Pro Cycling Manager 2022 introduceert een nieuwe interface en veelzijdigere wielrenners


Pro Cycling Manager plaatst spelers in de schoenen van een sportdirecteur voor een combinatie van management en realtime racing. Om de top van de sport te bereiken, zijn directeuren niet alleen verantwoordelijk voor scouting, werving en sponsorbeheer, maar ook voor training en racestrategieën. Deze nieuwe editie telt meer dan 260 races en 680 etappes, waaronder de 21 officiële etappes van de Tour de France 2022.

 • Nieuw talentscoutingsysteem: in Pro Cycling Manager 2022 kunnen spelers zelf kiezen welk gebied en welke jonge renners ze in de gaten willen houden, terwijl hun scouts hun effectiviteit gaandeweg ontwikkelen en verbeteren.

 • Een nieuwe generatie wielrenners: de nieuwste editie introduceert een nieuwe mechanic die het niveau en potentieel van jonge renners beoordeelt met een zes-sterrensysteem. Renners vanaf 16 jaar vormen een pool van atleten die nu drie keer groter is dan voorheen. Deze veelzijdige wielrenners ontwikkelen zich op dezelfde manier als de huidige sterren in de wielerwereld.

 • Ontwikkelingssysteem voor renners: voor meer realisme moeten alle gerekruteerde renners nu in het team geïntegreerd worden voor een optimale ontwikkeling van hun talent.

 • Dynamischere tegenstanders: de pelotons in Pro Cycling Manager 2022 vertonen gevarieerder gedrag en breken met de bekende gedragspatronen van vorige edities. Spelers kunnen zien hoe hun favoriete renners meteen al de leiding nemen en vanaf het eerste uur van de race verschillende ontsnappingspogingen ondernemen.

 • Verbeterde interface: naast de vernieuwde interface, menu-ergonomie en mogelijkheid doelen te plannen is een nieuwe rijderspagina toegevoegd. Deze biedt een overzicht van nieuwe statistieken, vaardigheden en resultaten, en de mogelijkheid om de eigenschappen van twee atleten te vergelijken.

 • 70 beschikbare teams: spelers kunnen directeur worden van topteams als Team Jumbo-Visma, B&B Hotels-KTM en Groupama-FDJ.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page