top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthult de toekomst van Siege

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege heeft de plannen voor Year 6 aangekondigd. De plannen introduceren onder meer core gameplayveranderingen, nieuwe tools om positief gedrag aan te moedigen, quality of life-verbeteringen en een uitgebreide Year 6 roadmap, die alle nationaliteiten van de nieuwe Operators en de opnieuw ontworpen mappen onthuld.

Year 6 roadmap

Crimson Heist, het eerste seizoen van Year 6, introduceert de aanvallende Operator Flores en de opnieuw ontworpen map Border. Het eerste seizoen is tevens vanaf vandaag beschikbaar op de testserver voor pc. Daarnaast introduceert het tweede seizoen een Operator uit de Nakoda Nations en een opnieuw ontworpen map Favela. Vervolgens krijgen spelers bij aanvang van het derde seizoen niet één, maar drie opnieuw ontworpen mappen en een Operator uit Kroatië. Tot slot introduceert het vierde seizoen een Operator uit Ierland en een opnieuw ontworpen map Outback.
Spelersgedrag

Een eerste versie van het reputatiesysteem is getest tijdens het afgelopen seizoen, maar was nog niet zichtbaar voor spelers. Het doel van dit systeem: positief gedrag aanmoedigen door spelers met een positieve impact op de game te belonen met in-game content en toxiciteit te bestraffen door bijvoorbeeld de toegang tot ranked te beperken. De tool lanceert in jaar 6 en zal spelers informeren hoe ze hun score kunnen verbeteren en hoe ze hun gedrag kunnen aanpassen.

Ook introduceert jaar 6 een streamer-modus om de anonimiteit van content creators te beschermen. Deze modus geeft content creators onder meer de mogelijkheid om hun naam, regio, ping en iedereen in hun match te verbergen. Een eerste versie van de tool is beschikbaar op de Crimson Heist-testserver.

Core gameplayveranderingen

Jaar 6 introduceert eveneens een nieuw secundair wapen, de Gonne-6. Dit secundair wapen heeft één kogel, maar kan elke kogelwerende gadget vernietigen. Tevens voegt de Gonne-6 een extra loadout-optie toe aan spelers, waardoor nieuwe tactische mogelijkheden ontstaan. De eerste versie van de Gonne-6 is beschikbaar op de Crimson Heist-testserver voor Operators Glaz, Dokkaebi, Lion, Finka, Gridlock, Amaru, Iana en Zero.

Spelers bedienen vanaf nu camera’s en gadgets na hun dood waardoor ze hun teamgenoten nog steeds kunnen bijstaan. Deze feature komt later in jaar 6 naar de game.

Om aanval en verdediging te balanceren, krijgen aanvallers vanaf nu de mogelijkheid om hun Operators en loadout onbeperkt te veranderen tijdens de voorbereidingsfase. Deze feature komt later in jaar 6 naar de game.

Tot slot wordt pantser omgeschakeld naar levenspunten waardoor spelers een beter zicht hebben op hoeveel schade ze nog kunnen nemen. Deze feature komt in jaar 6 naar de game.

Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page