top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Street Fighter 6 verschijnt wereldwijd in 2023

Hier komt de nieuwste uitdager van Capcom! Street FighterS 6 lanceert wereldwijd in 2023 en vertegenwoordigt de volgende evolutie in de Street Fighter™ serie, waarvan sinds het debuut 35 jaar geleden meer dan 47 miljoen exemplaren verkocht zijn. Street Fighter 6 wordt gemaakt in de RE Engine en bevat drie nieuwe gamemodi waaronder Fighting Ground, World Tour en Battle Hub. Ook zijn nieuwe gameplay-features aanwezig, samen met verbeterde graphics voor elk aspect van de game. Met meer speelmanieren dan ooit heeft Street Fighter 6 iets voor zowel oude als nieuwe fans. Street Fighter 6 stapt in de ring op PS5, PS4, Xbox Series X|S en PC.
Street Fighter 6 levert een klap aan nieuwe fighting game innovaties waaronder:

  • Gloednieuwe gamemodi: De Street Fighter-serie blijft zichzelf verbeteren en het Fighting Game-genre herdefiniëren met drie nieuwe fundamentele modi: Fighting Ground, World Tour en Battle Hub.

  • In-game commentaar: De Real Time Commentary Feature verwerkt de stemmen van populaire Fighting Game Community (FGC) commentatoren zoals Jeremy ‘Vicious’ Lopez en Ryutaro ‘Aru’ Noda direct in de game! Spelers kunnen uit een aantal persoonlijkheden kiezen die live commentaar leveren op wedstrijden, met makkelijk te begrijpen gameplay-uitleg. Deze feature ondersteunt ook ondertitelingen in 13 talen voor meer toegankelijkheid.

  • Nieuwe besturingsopties: De klassieke besturing is terug, samen met een nieuwe optie: met het moderne besturingstype kunnen spelers meteen aan de slag met versimpelde inputs. Special Moves voer je makkelijker uit door middel van één drukknop en een directe invoer.

  • Nieuwe vechtmechanieken: Street Fighter 6 introduceert het Drive System, een nieuwe balk die je gebruikt voor vijf verschillende technieken die de offensieve en defensieve mogelijkheden van een speler verbeteren: Drive Impact, Drive Parry, Overdrive Art, Drive Rush en Driver Reversal.

Naast de nieuwe gameplay innovaties viert Street Fighter 6 ook wat fans zo geweldig vinden aan de franchise door verschillende modi uit eerdere titels samen te brengen in Fighting Ground, zoals Arcade Mode, Online Matches, Training Mode, lokale versus-gevechten en meer. Van iconische World Warriors zoals Ryu en Chun-Li, tot de laatste toevoeging uit Street Fighter V Luke en onze nieuwe breakdance-pro Jamie; spelers hebben keuze uit een breed scala vechtstijlen en skills om te meesteren. We kunnen niet wachten om later dit jaar meer informatie te onthullen over welke andere vechters als speelbare personages beschikbaar zullen zijn. Capcom heeft dichter op release van Street Fighter 6 ook veel meer te delen over World Tour en Battle Hub. Voor nu kunnen we delen dat World Tour een singleplayer verhaalmodus is die de grenzen verlegt van wat een vechtgame is en waarmee spelers met hun eigen avatar een stempel drukken op de vechtwereld. Battle Hub, tot nu toe slechts kort getoond, biedt spelers nieuwe en unieke manieren om deel te nemen, te communiceren en interacteren.

bottom of page