top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Square Enix onthult SaGa Emerald Beyond

Tijdens de Nintendo Direct-show van gisteren, kwam Square Enix met de onthulling van SaGa Emerald Beyond, een gloednieuw, origineel avontuur in de hooggeprezen RPG-franchise. SaGa Emerald Beyond bevat muziek van de iconische componist van de serie, Kenji Ito, en artwork van de beroemde illustrator Satoshi Kuramochi, naast de voornaamste vechtelementen en free-form scenario’s van de geliefde RPG-franchise.


Al deze elementen komen samen in de ultieme SaGa-ervaring voor zowel fans als nieuwe spelers. SaGa Emerald Beyond verschijnt in 2024 digitaal voor de Nintendo Switch, PS5, PS4, PC, iOS en Android.

De nieuwe trailer toont het bonte gezelschap van SaGa Emerald Beyond, met helden die afkomstig zijn uit zeer verschillende werelden, waarmee spelers vijf bijzondere en aangrijpende verhalen laten beleven. Spelers kunnen één van de zes helden kiezen om hun verhaal mee te beginnen en zich laten leiden door de mysterieuze emerald-waves om op ontdekkingstocht te gaan. Zo kunnen spelers hun eigen verhalen vormen in 17 wonderschone werelden met uiteenlopende levensvormen, waaronder monsters, mechs en vampiers. SaGa Emerald Beyond bouwt voort op het free-form scenario-systeem waar de SaGa-franchise beroemd mee werd, en biedt spelers meer vrijheid dan ooit om hun eigen verhalen te vormen, met vertakkingen die zijn gebaseerd op hun keuzes en acties. De trailer toont ook het strategische turn-based vechtsysteem, dat de kenmerkende gevechten van de SaGa-franchise dit keer naar een nog hoger niveau tilt. Naast de trailer onthulde SQUARE ENIX ook het eerste key-artwork met afbeeldingen van alle zes hoofdrolspelers.

Spelers kunnen het verhaal beginnen met onderstaande hoofdrolspelers. Elk van hen bezit het zeldzame vermogen om emerald-waves te zien die ingrijpende keuzes bieden:

  • Tsunanori Mido – Een man die het commando voert over kugutsu, oftewel bewegende poppen, die de grens bewaken rondom zijn woonplaats, Miyako City. Wanneer de stad wordt geteisterd door allerlei bovennatuurlijke fenomenen, gaat Tsunanori op reis naar andere werelden om de vier elementaire geesten te vinden die de orde in het geestenrijk kunnen herstellen.

  • Ameya – Een heks-in-opleiding die Miyamo City bezoekt en zich als onderdeel van haar afstudeerproject voordoet als een gewoon schoolmeisje. Nadat Amaya is aangevallen door een onbekende man, verliest ze vrijwel al haar magische krachten en moet ze een manier vinden om haar vermogens terug te krijgen en haar eindproject te voltooien.

  • Siugnas – Een onsterfelijke vampier die als de Dismal King regeert over Yomi, een wereld die gaat gehuld in duisternis. Nadat hij is verraden en van zijn troon is verdreven, belandt Siugnas in Brighthome – waar dode krijgers naartoe gaan – en moet hij op reis gaan om samen met de andere krijgers in zijn team zijn krachten terug te veroveren.

  • Diva No.5 – Een zangeres-mech uit de wereld van Avalon die is gemaakt om te zingen en dansen. Na het zingen van een verboden lied worden Diva's geheugen en zangfunctie echter afgesloten, waardoor ze haar muzikaliteit verliest en niet meer in haar levensonderhoud kan voorzien. Gedreven door wanhoop doet Diva afstand van haar ‘menselijke’ lichaam en accepteert ze een uitnodiging van een geheim genootschap, waarna ze uit Avalon vertrekt.

  • Bonnie en Formina – Twee nieuwe rekruten en partners van de politie van Capitol City die een mislukte aanslag op de president onderzoeken. Wanneer een belangrijke persoon beweert dat de president een bedrieger is en ze een mysterieus stuk van een driehoek vinden, gaan de twee op reis naar andere werelden om de waarheid achter het incident te onderzoeken.

Bron: Persbericht


© Game4Me

Comentarios


bottom of page