top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Riot Games toont eerste trailer van nieuwe animatieserie: Arcane vanaf 7 november op Netflix

Arcane, de eerste tv-serie van Riot, is vanaf 7 november om 03:00 wereldwijd te zien op Netflix. De serie bestaat uit drie aktes met ieder drie afleveringen. De eerste drie afleveringen verschijnen op 7 november na de League of Legends Worlds Final, de meest bekeken esportscompetitie ter wereld. De tweede en derde akte lanceren op respectievelijk 13 en 20 november.


Op zichzelf staande animatieserie Arcane beschrijft de oorsprong van League of Legends-personages, maar is een op zichzelf staande animatieserie met een complex universum, morele dilemma's, een spannende verhaallijn en adembenemende animaties van de Franse studio Fortiche. Fortiche is al lange tijd partner en heeft een bewezen staat van dienst met kwalitatief hoogstaande producties zoals Get Jinxed!, Warriors, Rise en POP/STARS van de virtuele popgroep K/DA.





De serie toont het precaire evenwicht tussen de welvarende stad Piltover en de onderwereld van het Zaun, twee plaatsen in de wereld van Runeterra die de thuisbasis is voor veel briljante geesten. De creatie van Hextech, een manier waarmee iedereen magische energie kan controleren, bedreigt echter dat evenwicht. Het is in deze gespannen sfeer dat de waarden en overtuigingen van twee zussen met een complex verleden - Jinx en Vi - op de proef worden gesteld. Hun persoonlijke strijd beïnvloedt de wereld op manieren die ze nooit hadden verwacht en is cruciaal voor het lot van Runeterra.


Bekende én nieuwe personages Spelers komen bekende gezichten tegen in Arcane, zoals Jinx, Vi, Jayce en Caitlyn. In de serie leren ze meer over de gebeurtenissen die hen maakten tot de iconische kampioenen die we vandaag kennen, maar ook over hoe hun verhaal verdergaat. Spelers maken ook kennis met nieuwe gezichten. Vander en Silco zijn beiden inwoners van Zaun en spelen een cruciale rol in het vormgeven van de evoluerende wereld.


De kampioenen in Arcane zijn dezelfde kampioenen waar spelers van zijn gaan houden in de games. Ze voelen vertrouwd aan, maar er kunnen enkele verschillen zijn met wat spelers zich herinneren. Ze zijn namelijk aangepast voor de tv-serie.

Eerder deze week kondigde Riot de wereldwijde stemacteurs voor Arcane aan. De Engelstalige cast bestaat uit:

  • Vi - Hailee Steinfeld

  • Caitlyn - Katie Leung

  • Jayce - Kevin Alejandro

  • Silco - Jason Spisak

  • Jinx - Ella Purnell

  • Mel - Toks Olagundoye

  • Vander - J.B Blanc

  • Viktor - Harry Lloyd


Arcane is een bevestiging van de wens van Riot Games om te diversifiëren. In de audiovisuele wereld, maar nog meer in de amusementswereld, waar het reeds talrijke animaties, musicals, literaire en grafische producties op zijn naam heeft staan. Riot Games blijft zijn fanbasis uitbreiden, zowel binnen als buiten zijn games.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page