top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Resident Evil Village verschijnt op 7 mei 2021

Tijdens het digitale Resident Evil Showcase-programma van vandaag heeft Capcom belangrijke details onthuld over de komende survival horror-titel Resident Evil Village, het achtste hoofddeel in de genre-definiërende Resident Evil-franchise. Capcom maakte bekend dat Resident Evil Village wereldwijd verkrijgbaar zal zijn vanaf 7 mei 2021 op PS4, PS5, PC, Xbox One en Xbox Series X. Bezitters van de PlayStation 4-versie van Resident Evil Village kunnen de game upgraden naar de digitale PlayStation 5-versie, terwijl de game Smart Delivery ondersteunt voor de Xbox Series X|S en Xbox One. Er werden voor het eerst ook uitgebreide gameplaybeelden getoond die meer details over de game onthulden. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de multiplayer-game Resident Evil Re: Verse zal verschijnen om het 25-jarig jubileum van de franchise te vieren. Vanaf vandaag beginnen de pre-orders en kunnen PlayStation 5-bezitters een voorproefje krijgen van het mysterieuze, prachtige kasteel Dimitrescu in Resident Evil Village met de opzichzelfstaande Maiden-demo.
Resident Evil Village vervolgt het verhaal van Ethan Winters, dat begon in Resident Evil 7: Biohazard. Het volgende deel in de serie combineert de zenuwslopende actie met de kenmerkende survival horror-gameplay waar de Resident Evil-serie om bekendstaat. Tijdens de uitgebreide demonstratie van de gameplay, heeft het ontwikkelteam diverse nieuwe details onthuld, inclusief enkele features die teruggrijpen op populaire elementen uit eerdere Resident Evil-games. Hoofdrolspeler Ethan kan nu items kopen en verkopen, recepten kopen voor crafting, en wapens aanpassen bij een koopman genaamd “The Duke.” Met behulp van verzamelbare materialen kan Ethan kostbare consumables craften die hij goed kan gebruiken om de terreur van het stadje te overleven. Het gebruik van deze middelen vereist meer strategische planning en handig gebruik van een aangepast inventarissysteem met beperkte ruimte, zoals fans dat kennen uit eerdere delen.

De diverse vijanden die tijdens het digitale programma werden getoond zijn slechts enkele van de griezels die spelers in Resident Evil Village zullen tegenkomen. Ethan krijgt te maken met vele bedreigingen, zoals de snel bewegende wezens die hem meedogenloos opjagen en Lady Dimitrescu’s mysterieuze dochters die kunnen transformeren in zwermen insecten. De gevarieerde tegenstanders in de game hebben elk hun eigen, kenmerkende manier van aanvallen, waardoor spelers steeds weer hun strategieën moeten wijzigen en snel moeten beslissen of ze willen aanvallen, blokkeren of vluchten om te overleven. Om tijd te winnen en ruimte te scheppen voor de volgende actie, kan Ethan nu ook een nieuwe kick-actie gebruiken.

Vanaf vandaag kunnen PlayStation 5-bezitters een exclusief kijkje nemen in het kasteelgebied van Resident Evil Village met de Maiden-demo. Dit is een opzichzelfstaande ervaring die los staat van de hoofdgame, maar demonstreert wel de verbluffende beelden en 3D-audio die spelers in de game kunnen verwachten. In deze zeer spannende demo moeten spelers als de Maiden hun hersenen gebruiken om te ontsnappen, aangezien ze geen mogelijkheden hebben om te vechten of zichzelf te verdedigen. Een andere, nieuwe demo voor alle platformen verschijnt komend voorjaar.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Comentarios


bottom of page