top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Resident Evil Showcase levert nieuwe details Resident Evil 4 en Resident Evil Village

Tijdens de Resident Evil Showcase, presenteerde Capcom nieuwe beelden en updates voor Resident Evil™ Village Gold Edition en zijn Winters’ Expansion, plus een schat aan gruwelijke details over het vernieuwde Resident Evil 4. Tijdens het evenement werden ook nieuwe manieren getoond om de iconische survival horror-serie te beleven, inclusief PlayStationVR2- en Mac-versies van Resident Evil Village, en cloudversies van Resident Evil 2, Resident Evil 3, Resident Evil 7 biohazard en Resident Evil Village voor de Nintendo Switch. Het Resident Evil Village-team bood kijkers een uitgebreide blik op Shadows of Rose, het huiveringwekkende nieuwe hoofdstuk van de Winters’ Expansion, en de veelgevraagde Third Person-mode. De Winters’ Expansion en Resident Evil Village Gold Edition, een bundel van de hoofdgame met de DLC, verschijnen op 28 oktober 2022 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One, en pc via Steam. Spelers die deze titels nu pre-orderen ontvangen de Street Wolf Outfit als speciale bonus voor heldin Rose Winters, die in de DLC door een mysterieus rijk van bewustzijn trekt, op zoek naar een geneesmiddel voor haar ongewenste krachten. Voordat de Winters’ Expansion en Resident Evil Village Gold Edition arriveren, krijgen spelers de kans om de bekroonde campaign vanuit een nieuw perspectief te beleven. Daarvoor is nu een demo van 60 minuten met de Third Person Mode van de uitbreiding beschikbaar.
Het verrotte feest wordt vervolgd met Resident Evil Re:Verse, een gratis multiplayer-ervaring voor alle Resident Evil Village-bezitters. Vroegtijdige toegang tot deze ervaring begint op maandag 24 oktober 2022 om 04.00 uur en loopt tot dinsdag 26 oktober om 08.00 uur. De volledige game verschijnt op 298 oktober 2022 en biedt cross-play op alle platformen. Toekomstige updates brengen meer content naar Resident Evil Re:Verse, waaronder extra survivors, wezens, stages, kostuums en challenge-missies. Om van de game te kunnen genieten, moeten spelers zich registreren voor een Capcom ID en dit account koppelen aan het platform waarop ze willen spelen.

Resident Evil 4-producer Yoshiaki Hirabayashi gaf voor het eerst een uitgebreide presentatie met gameplay uit het begin van het avontuur, plus een nieuwe verhaaltrailer met hints naar enkele verrassingen die nieuwe spelers en terugkerende fans te wachten staan. De beelden van Leon S. Kennedy’s angstwekkende ontmoeting met de Ganados onderstreept hoe het ontwikkelteam moderne design-technieken en state-of-the-art graphics gebruikt om de originele visie van de game zowel eer te betonen als te verdiepen. De eerste blik op de gevechten toonde slechts enkele nieuwe manieren waarop de Ganados aanvallen, opjagen en Leon insluiten met griezelige snelheid en bloeddorstigheid. Om de flinterdunne lijn tussen overleven en een gruwelijk lot te bewandelen, is Leons arsenaal aan wapens en vechtmogelijkheden nu uitgebreid met de mogelijkheid om vijandelijke aanvallen te pareren en keiharde afmaakacties met zijn mes uit te voeren.
Hirabayashi toonde ook voor het eerst hoe Resident Evil 4 geliefde personages en game-mechanics nieuw leven inblaast, dat laatste om spelers meer betekenisvolle keuzes te bieden. De Merchant maakt zijn triomfantelijke terugkeer met nieuwe handelswaren voor Leon, inclusief handige wapens en wapen-upgrades. Hij heeft ook interessantere beloningen voor vreemdelingen die met zeldzame edelstenen kunnen betalen. Daarnaast konden spelers een eerste blik werpen in Leons trouwe koffer, en hoe deze opbergplaats aanspoort tot intelligent gebruik van middelen, inclusief mogelijkheden om geneesmiddelen en munitie samen te voegen. Op een later moment worden meer voorbeelden gedeeld van hoe het Resident Evil 4-team gepassioneerd werkt aan het tot leven wekken van deze klassieker met Capcoms RE Engine, waarbij ze ernaar streven de kern-ervaring te behouden, maar dan verrijkt met nieuwe ideeën.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page