top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Racing-fans opgelet: Mattel en Milestone lanceren Hot Wheels Unleashed

Mattel en Milestone, een toonaangevende racegame-ontwikkelaar, lanceerden vandaag Hot Wheels Unleashed. Deze spectaculaire, arcade-stijl race-ervaring is nu beschikbaar voor spelers die de Hot Wheels Unleashed - Ultimate Stunt Edition pre-orderden voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en Nintendo Switch.

Racers kunnen nu eindelijk driften, boosten, jumpen en crashen op de iconische oranje tracks van Hot Wheels met waanzinnig veel details. De game biedt diverse, unieke single player-modes, inclusief de Hot Wheels City Rumble waarin spelers hun verzameling unieke wagens en baanstukken kunnen uitbreiden door races te winnen, snelle tijden te halen, speciale stages te voltooien en eindbazen te verslaan. Daarnaast kunnen spelers deelnemen aan multiplayer-races met maximaal 12 spelers online (inclusief cross-play via consoles van dezelfde familie) of offline met twee spelers tegen elkaar racen op een gesplitst scherm.
De startopstelling bestaat uit 66 voertuigen, waaronder Hot Wheels populairste originele wagens uit de 53-jarige geschiedenis van het merk, zoals Boneshaker, Rodger Dodgeren Twin Mill maar ook iconische auto’s uit de popcultuur, zoals de Batmobile van DC, Party Wagon van Teenage Mutant Ninja Turtles, Snoopy van Peanuts, de Time Machine uit Back to the Future van Universal Pictures en Amblin Entertainment, K.I.T.T. van NBC's Knight Rider en officiële merkwagens van Audi, Ford, Honda en vele anderen.

Elk voertuig heeft unieke zeldzaamheidslevels en eigenschappen en die spelers kunnen upgraden. Daarnaast zijn de originele wagens van Hot Wheels en officiële wagens van bekende merken aanpasbaar met unieke kleurstellingen via de Livery Editor, die spelers hun creaties ook laat uploaden of downloaden van de community.

Hot Wheels Unleashed laat spelers racen door zes omgevingen, elk met hun eigen sfeer en stijl: Garage, Skyscraper, College Campus, Skatepark, Track Room (een speciale stage die speciaal is ontworpen voor de eindeloze mogelijkheden van de Track Builder-feature) en The Basement, een aanpasbare ruimte die spelers kunnen inrichten met meubels, accessoires en honderden aanpassingsopties.

De Track Builder is een unieke feature die Milestone’s eigen ontwikkelaars gebruikten om de banen in de game te maken. Spelers kunnen verschillende baanmodules gebruiken voor eindeloos veel racebaanvariaties. Bij de lancering zijn meer dan 20 modules beschikbaar, waaronder T-Rex Escape, Spider Ambush en Hungry Cobra. De Track Builder biedt spelers ook de kans om hun creaties te delen of tracks van andere spelers te downloaden.


Om de competitie fris te houden, omvat het doorgaande contentplan voor Hot Wheels Unleashed meer voertuigen van iconische merken als Street Fighter, Masters of the Universe DC en Barbie, naast de officiële wagens van grote racemerken als Aston Martin, BMW en McLaren.

Er zal regelmatig gratis en premium DLC voor de game verschijnen, bestaande uit voertuigen, baanmodules, aanpassingsvoorwerpen en exclusieve thema-sets met nieuwe omgevingen. Daarnaast krijgen spelers de kans om deel te nemen aan Racing Seasons: tijdelijke uitdagingen met nieuwe voertuigen en speciale beloningen.

HOT WHEELS Pass Vol. 1 omvat tien voertuigen, drie aanpassingspakketten, drie baanmodules en de HOT WHEELS- Batman Expansion. Passes Vol. 2 en Vol. 3 worden later aangekondigd.


Bron: Persbericht


© Game4Mebottom of page