top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Nieuw NBA 2K22 MyCAREER Courtside Report


2K Games streeft er altijd naar om een unieke MyCAREER-ervaring te bieden, en de introductie van de City vorig jaar was een grote stap om van 2K een meeslepend basketbalavontuur met een open wereld te maken. Dit jaar maken ze een grote sprong voorwaarts, want het MyCAREER-verhaal speelt zich volledig af binnen de grenzen van de City, waardoor het speltype een compleet nieuw niveau van immersie en controle krijgt. Dit is mogelijk dankzij een quest-based MyCAREER die niet alleen de boeiende, unieke verhaallijn biedt waar MyCAREER-spelers in de loop der jaren zo van zijn gaan houden, maar die de speler ook in staat stelt het verhaal volledig naar zijn hand te zetten door zowel Quests voor de hoofdverhaallijn als een groot aantal Side Quests in verschillende City-locaties te voltooien. We zullen hieronder meer details geven over het verhaal en het Quest-systeem, maar het belangrijkste is dat MyCAREER niet meer op een film lijkt, maar meer op een interactief avontuur.



Natuurlijk zou het MyCAREER niet zijn zonder met je aangepaste MyPLAYER naar de City te gaan om het op het asfalt op te nemen tegen de beste MyPLAYERs in de community, en we hebben ook een groot aantal verbeteringen en uitbreidingen voor de City-ervaring - waaronder de introductie van Seasons in de City - die je online multiplayer-ervaring naar nieuwe hoogten zullen tillen. We zullen hieronder nog veel meer details geven over wat er allemaal nieuw is, maar laten we het eerst hebben over MyCAREER en je gloednieuwe MyPLAYER, MP.


Elk jaar kun je met MyCAREER de reis van een unieke MyPLAYER naar de NBA en verder bepalen, en dit jaar is het niet anders. De MyPLAYER van 2K22 is MP, een ster van de middelbare school met een populair social media kanaal waarop video's te zien zijn waarin hij amateurs op het schoolplein voor schut zet. MP is net naar de City verhuisd met zijn beste vriend en zakenmanager Ricky Bennett, en ze hebben grootse plannen. Ze willen niet alleen de basketbalwereld veroveren, maar ook hun sporen verdienen in de opwindende werelden van muziek en mode. Het uiteindelijke doel blijft om de NBA te halen en je team naar een kampioenschap (of drie!) te leiden, maar hoe je daar komt en hoe je onderweg je Personal Brand opbouwt (meer over ons nieuwe Personal Brand-systeem hieronder) biedt meer diverse en vermakelijke opties dan ooit. In NBA2K22's MyCAREER kun je het verhaal doorlopen zoals jij dat wilt. Het is een veel minder lineaire en veel opener ervaring, waarin je aan je draftvoorraad kunt werken via pick-upgames, college, de G League, trainingssessies, interviews en meer. Het verhaal heeft MyCAREER niet verlaten. Sterker nog, het is meeslepender dan ooit geworden, zodat jij, de speler, de voorwaarden kunt dicteren. Er zijn veel wegen die je kunt bewandelen naar de NBA, en veel bijbaantjes die je kunt nemen als je daar eenmaal bent, maar het is aan jou en je vriend Ricky om de weg te vinden die het beste bij je past. Drama in de NBA In de NBA geraken is nog maar het begin van het MyCAREER-verhaal van dit jaar. Als je eenmaal in de competitie zit, moet je je een weg banen door een reeks complexe omstandigheden die we nog niet willen verklappen, maar het gaat om moeilijke gesprekken met coaches, GMs, zaakwaarnemers en de pers, en je bevindt je midden in het drama achter de schermen waar NBA-fans zo dol op zijn en dat zo'n groot deel uitmaakt van de NBA-fanervaring. De keuzes die je maakt in je eerste NBA-seizoen zullen moeilijk zijn, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Dankzij deze keuzes kun je de carrière en Personal Brand nastreven die het beste bij je passen. Je hebt meer dan ooit het gevoel dat je je carrière zelf in de hand hebt, terwijl je de gevolgen ondervindt van je keuze om NBA-glorie na te jagen.



Personages Een van de hoogtepunten van MyCAREER van dit jaar is het grote aantal personages waarmee je in contact komt. Je bezoekt je PR-directeur in het teamgebouw, verslaggevers in hun kantoren en vertegenwoordigers van merken als Nike en Adidas in hun hoofdkantoren. Bijna alles wat je in MyCAREER doet, kun je doen door face-to-face in contact te komen met kleurrijke persoonlijkheden. Een favoriet op kantoor is Marvin Castleberry, de pretentieuze platenzaakmedewerker. Zorg dat je langskomt voor een beetje muziektrivia. Je zult verbaasd zijn wat je als beloning kunt verdienen! Quest systeem Zoals we al eerder aangaven, bestaat deze nieuwe structuur met behulp van ons gloednieuwe Quest systeem. Spelers van open-wereld RPG's zullen bekend zijn met de sfeer waar we voor gaan. Je wordt niet zomaar van cutscene naar cutscene gebracht. In plaats daarvan kies je met wie je wilt praten en wanneer, waardoor er talloze unieke interacties met interessante persoonlijkheden ontstaan, gefilmd in een filmische stijl. Het is erg leuk om te spelen en stelt ons in staat om meer verhaallijnen toe te voegen dan ooit tevoren, waardoor je nog meer het gevoel krijgt dat je in een echte, ademende wereld leeft. Er gebeuren niet alleen dingen waar je geen invloed op hebt, net als in het echte leven, maar de keuzes die je maakt, van je speelstijl tot je antwoorden op interviews, ontgrendelen mini-verhaalbogen en beloningen die de ervaring afstemmen op wat er gaande is in de carrière van je MyPLAYER. Muziek en Mode NBA-sterren behoren tot de meest creatieve, enthousiaste ondernemers in de zakenwereld. We wilden de opwinding van het nastreven van bijbaantjes vastleggen in de MyCAREER van dit jaar door muziek- en modeverhaallijnen te introduceren die je vrij kunt nastreven als ze overeenkomen met je interesses. Sommige van onze favoriete scènes in de game spelen zich echter af in deze verhaallijnen, dus we raden je aan om ze te bekijken, vooral als je ooit een nummer hebt willen opnemen in een professionele opnamestudio. We willen hier niet te veel verklappen, maar we zijn erg benieuwd wat de community te wachten staat als ze ervoor kiezen om hun interesses te zoeken in deze altijd fascinerende industrieën. Personal Brand Over externe interesses gesproken, een NBA ster moet zorgvuldig zijn Personal Brand ontwikkelen om het meeste uit endorsement kansen te halen, dus dit jaar introduceren we een Personal Brand systeem dat deze dynamiek in de echte wereld weerspiegelt. We houden alles bij wat je doet, op en naast het veld, en kennen Personal Brand-punten toe aan verschillende eigenschappen zoals Free Spirit, Flashy, Corporate, Fundamental, en meer. Je acties en beslissingen beïnvloeden je Personal Brand, en je Personal Brand bepaalt welke kansen er voor je zijn buiten het veld, dus denk goed na over wat je doet en hoe je het doet.



Side Quests Dit jaar hebben we veel meer zijmissies toegevoegd om de ervaring buiten het hoofdverhaal te verrijken. We noemden hierboven al muziek en mode, maar er is nog veel meer, van races in de City (waarover hieronder meer) tot interviews die je kunt afnemen als je bijvoorbeeld de score opvoert aan het eind van een wedstrijd. Er is dus een hoofdverhaal dat je kunt volgen, maar er zijn ook tal van mogelijkheden voor leuke afleidingen in de City die dagelijks, wekelijks en ja, seizoensgebonden kunnen veranderen. MVP van de City Alles wat je doet in de City - en dan bedoelen we ook echt alles - levert je MVP-punten op. NBA- en City-wedstrijden, interviews, Side Quests en runway walks (ja, runway walks!) brengen je allemaal een stapje dichter bij MVP van de City, het ultieme doel voor elke 2K-baller. MVP's van de City spelen een penthouse-appartement vrij, krijgen snel toegang tot affiliatievelden en nog veel meer. Het maakt niet uit of je een City-speler, NBA-liefhebber of ergens daartussenin bent, je kunt MVP van de City worden door de game te spelen zoals jij dat het liefst doet. Seizoenen Naast al het besprokene introduceren we het concept van seizoenen in MyCAREER en de City, wat betekent dat je elke zes weken nieuwe content krijgt om naar uit te kijken. Nieuwe Side Quests, nieuwe kleding en nog veel, veel meer. Om meer te weten te komen over hoe Seizoenen NBA 2K22 het hele jaar door fris zullen houden, kun je ons zojuist uitgebrachte Seasons Pre-Launch Courtside Report bekijken.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page