top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

MotoGP 23 onthult zijn nieuwe career mode

Milestone en Dorna Sports S.L. onthullen het nieuwe design van de MotoGP 23 career-mode, die altijd één van de belangrijkste onderdelen is geweest van de MotoGP videogame-franchise. Dit jaar is deze mode helemaal vernieuwd, waarmee de ervaring realistischer, dynamischer en socialer dan ooit is. Bovendien zorgt het nieuwe ‘neural aid’-systeem voor een perfecte balans tussen realisme en toegankelijkheid, zodat iedereen van de career-mode kan genieten.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de game.


HET NEURAL AID-SYSTEEM

Het Neural Aid-systeem is een gloednieuwe feature van MotoGP 23 die beginners helpt het racen onder de knie te krijgen, dankzij een geavanceerd AI Support-systeem dat is gebaseerd op neurale netwerken-technologie. Deze innovatieve feature helpt spelers bij het remmen, accelereren en sturen, voor een naadloze en meeslepende race-ervaring. Het systeem is zorgvuldig afgestemd om iedereen van de races te laten genieten, terwijl spelers die voor de top gaan in de MotoGP Academy de beste tools vinden om hun race-stijl en prestaties mee te verbeteren.


Gedetailleerde beschrijvingen loodsen spelers over de baan en leren hen hoe ze elke sectie sneller en effectiever kunnen afleggen.

EEN TOEGANKELIJKE CAREER-MODE

In MotoGP 23 begint de Career-mode aan het eind van een Moto3-kampioenschap. De motorfietsen uit deze klasse zijn gemakkelijker te beheersen dan die van de MotoGP, zodat spelers op een toegankelijke manier vertrouwd kunnen raken met de mechanics van deze nieuwe editie. Afhankelijk van de resultaten, kunnen spelers een volgend seizoen in dezelfde categorie doorlopen, de opstap maken naar Moto2 maken, of zelfs direct doorgaan naar de MotoGP. Dit maakt de ervaring enerzijds geschikt voor spelers die alle verschillende physics van de motoren willen beleven en tegen coureurs in alle drie klasses willen strijden, en anderzijds voor spelers die direct in de hoogste klasse willen beginnen. Voorafgaand aan elk seizoen kunnen spelers kiezen of ze willen racen op een korte kalender met 10 rondes, of willen deelnemen aan alle 21* rondes van het wereldkampioenschap.


TURNING POINTS

Ook nieuw in MotoGP 23 zijn de Turning Points, belangrijke beslissingsmomenten in de game die van invloed zijn op de carrière van de speler. Tijdens elk seizoen worden spelers geconfronteerd met verschillende scenario’s, met elk hun eigen doel. Afhankelijk van hun prestaties op de baan, kan elk carrièrepad een andere wending nemen. Op basis van de resultaten van de testen tijdens de zomerstop kunnen spelers bijvoorbeeld opnieuw beginnen met hetzelfde team, in dezelfde klasse blijven, of naar een hogere klasse gaan. Naast het winnen van wedstrijden, kunnen doelstellingen ook te maken hebben met de ontwikkeling van de motor, waardoor spelers vertrouwd raken met de nuances van de game. Deze nieuwe carrièremogelijkheden bieden uitdagingen op lange termijn die spelers aanmoedigen verschillende seizoenen te spelen en alle content van de game te verkennen.


SOCIALE MEDIA

MotoGP 23 heeft een innovatieve career-mode die de focus van manager naar coureur verlegd. De career-mode vormt zich naar de prestaties van spelers en biedt een fictief sociaal netwerk dat de nadruk legt op hun digitale persoonlijkheid. Het verhaal van de game omvat ook commentaren van concurrerende coureurs die zijn verbonden met career-doelstellingen. Het gedrag van de speler op social media is van invloed op het gedrag van computergestuurde tegenstanders tijdens races.


Als spelers zich op de baan bijvoorbeeld te agressief gedragen, kunnen tegenstanders vragen verantwoordelijker gedrag te vertonen. Vervolgens kunnen spelers kiezen om daar mee in te stemmen of agressief te reageren, waarbij dat laatste kan leiden tot verhitte rivaliteiten. Dit resulteert in verschillende niveaus van rivaliteit, met directe invloed op de gameplay. Op lange termijn kunnen negatieve verhoudingen met andere coureurs het moeilijk maken om samenwerkingen aan te gaan. Zo focust de game op de consequenties van sociale interactie in de race-wereld.


TEAMDYNAMIEK

In MotoGP 23 is een goede reputatie van groot belang, niet alleen vanwege de reacties van andere coureurs, maar ook voor de doelstellingen die spelers van hun teams krijgen. En let op: als je die doelstellingen niet haalt, kun je aan het eind van het seizoen ontslagen worden! Daarnaast biedt de game nu een meer realistische benadering van je positie in een team. Omdat in elk team maar twee plaatsen beschikbaar zijn, moeten spelers hun waarde bewijzen door het tegen de officiële coureurs op te nemen. Om bijvoorbeeld lid te worden van het Ducati-team, moeten spelers eerst hun vaardigheden demonsteren met satellietteams als Team Gresini MotoGP, Pramac Racing of VR46 Racing. Een ander voorbeeld van de nieuwe dynamiek van de career-mode is de intrede van nieuwe teams, zoals GasGas Factory Racing, die als algemeen doel hebben om aan het einde van het kampioenschap in de top 15 te eindigen. Als spelers beter dan verwacht presteren en erin slagen om voor de zomerstop in de top 10 te staan, wordt een ‘turning point’ voorgesteld en krijgen ze de kans om dezelfde motor-upgrades te verdienen als het officiële KTM-team.


TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN

In MotoGP 23 is de eerste coureur van elk team verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de motor. Om gehoord te worden, moeten spelers dus bewijzen dat de rol van tweede coureur niet goed genoeg voor ze is. De turning points laten spelers de rol van eerste coureur veroveren, zodat ze tijdens testen sturing aan het team kunnen geven. Dit geldt ook voor computergestuurde teams, waarvan de motorfietsen beginnen met basisparameters en technisch steeds verder ontwikkeld worden, wat tot grote verrassingen in de klassementen kan zorgen. Wanneer ze de rol van eerste coureur hebben bereikt, moeten spelers niet alleen hun eigen prestaties analyseren, maar ook die van hun meest competitieve rivalen om te begrijpen hoe ze de technische ontwikkelingen het best kunnen leiden. Door het sociale netwerk van MotoGP 23 te volgen en de opmerkingen van andere coureurs te lezen, krijgen spelers een indruk van wie ze in de gaten moeten houden. De prestaties van tegenstanders veranderen telkens weer, op basis van de motorfiets waarop ze racen en hoe ze het vorige seizoen zijn geëindigd. Dit is van invloed op de hiërarchieën binnen hun teams, waardoor elk seizoen weer anders is.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Comments


bottom of page