top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Max Verstappen scoort hoogste algemene rating in EA SPORTS F1 22-game

Codemasters en EA hebben vandaag in samenwerking met Formula 1 de Driver Ratings onthuld die vanaf launch live zijn in EA SPORTS F1 22 op 1 juli. In de video, die is geschoten in Baku en Canada, komen teamgenoten samen voor een uitdaging waarin ze elkaars ratings proberen te raden. Deze dynamische ratings worden gebruikt in de Mijn Team-gamemodus en veranderen gedurende het seizoen op basis van de prestaties van coureurs in de echte wereld.

Codemasters heeft voor de allereerste keer veranderingen aangebracht in zijn algoritme en dat zorgt ervoor dat de stats representatiever zijn dan ooit. Hierdoor wordt de huidige vorm van een coureur nóg nauwkeuriger gereflecteerd. Daarnaast hebben Formula 1-experts Anthony Davidson, David Croft en Alex Jacques de handen ineen geslagen met de studio om verder te kijken dan puur en alleen data, waardoor er ook een menselijke touch in de ratings is verwerkt. De ratings die vanaf launch day beschikbaar zijn bevatten tevens de FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2022. De dynamische ratings zijn opgesplitst in vier categorieën en vormen samen een algemene score.

De categorieën zijn ingedeeld als volgt:

  • Experience (EXP): Gebaseerd op de hoeveelheid races die de coureur tijdens zijn carrière heeft gereden.

  • Racecraft (RAC): De capaciteiten van de coureur om op een hogere positie te eindigen dan waar deze is gestart.

  • Awareness (AWA): Een hogere awareness zorgt voor minder aanwezigheid in de Steward's Room. Straffen die tijdens echte races worden uitgedeeld hebben impact op de rating in de awareness-categorie.

  • Pace (PAC): Hoe sneller de rondetijden tijdens de kwalificatie en de rondetijden tijdens de race, hoe hoger de pace-rating. Als een coureur boven zijn teamgenoot eindigt, dan wordt dit ook meegenomen in de pace-rating.

  • Rating (RTG): Een combinatie van vier voorgaande pijlers. Deze algemene rating kan gedurende het seizoen omhoog of omlaag gaan, afhankelijk van de prestaties van de coureur.


Het volledige overzicht met in-game F1® 22 Driver Ratings is hieronder te vinden:
Bron: Persbericht


© Game4Me


Comments


bottom of page