top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged Trailer toont spannende nieuwe features

Mattel, Inc. en Milestone, een wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar van racing-games, hebben een nieuwe trailer uitgebracht voor Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged, dat op 19 oktober verschijnt voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Steam, Epic Games Store en Nintendo Switch. Met nieuwe mechanics, omgevingen, soorten voertuigen en categorieën, biedt de game even verfrissende als spannende mogelijkheden voor alle Hot Wheels-racers.

Om te beginnen heb je in Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged méér nodig dan een snelle wagen om te zegevieren. De game geeft namelijk een nieuwe draai aan de gameplay met de introductie van twee nieuwe moves die de races spannender dan ooit maken. Met de kracht van boost kunnen spelers op elk moment een sprong of dubbele sprong uitvoeren. Deze nieuwe actie is ideaal om vijanden in te halen of obstakels te ontwijken. Daarnaast kunnen spelers deze nieuwe moves gebruiken om stukken af te snijden of nieuwe delen van de baan te bereiken. Een andere nieuwe mechanic is de zijwaartse dash, waarmee snel opzij kunnen bewegen om tegenstanders te rammen. Met deze manoeuvre kunnen spelers andere coureurs van de baan beuken, of ze gebruiken om tegen de randen van de oranje baan te stuiteren. In combinatie met de boost en drift uit het eerste deel, bieden deze nieuwe acties spelers meer mogelijkheden om strategische beslissingen te maken en elke race op hun eigen manier te winnen.

Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged voert de fun naar een hoger niveau met de introductie van vijf verschillende, gloednieuwe omgevingen. Zo worden spelers verplaatst naar een uitgebreide Arcade voor de nostalgische sfeer van klassieke speelkasten, een Backyard, oftewel achtertuin, die is verbouwd tot een spannende race-arena, een Mini Golf Course in een wildwest-omgeving, een Museum waarin spelers kunnen racen tussen dinosaurus-beelden en fossielen, en tenslotte een Gas Station met bezinepompen en een restaurant waarin heerlijke hamburgers geserveerd worden.

Daarnaast biedt Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged toegang tot een Track Room die spelers alle ruimte biedt hun eigen banen te bouwen. De game bevat verschillende soorten banen, sommige voor buiten, andere voor binnen. Sommige tracks wisselen naadloos tussen binnen en buiten, voor een dynamische race-ervaring. Deze variatie in omgevingen maakt de gameplay avontuurlijker dan ooit, terwijl de verschillende omgevingen ook hun eigen soorten ondergronden meebrengen, die van impact zijn op het rijgedrag van de voertuigen. Hierdoor moeten spelers zich steeds weer aanpassen aan de omstandigheden en zorgvuldig het meest geschikte voertuig kiezen voor elke race, voor een spannende en strategische gameplay-ervaring. Wat voertuigen betreft, presenteert Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged een uitgebreid aanbod van meer dan 130 iconische voertuigen uit het Hot Wheels-universum, inclusief die van gloednieuwe klasses als ATV’s en motorfietsen. Elk voertuig heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid, gebaseerd op de categorie waar het deel van uitmaakt. De voertuigen uit de Rocket-categorie bieden bijvoorbeeld de hoogste snelheden op rechte baanstukken, terwijl die van Balanced een perfecte mix leveren van snelheid en wendbaarheid. De Swift-categorie vertegenwoordigt ene lichtere competitieve optie, terwijl de Drifter perfect is om bochten met stijlvolle drifts te nemen. Een heel andere ervaring biedt de Heavy Duty-categorie met zijn enorme, robuuste voertuigen, terwijl de Off-Road-klasse de ideale keuze is om snelheid te maken op off-road-terrein. Dankzij dit brede aanbod aan voertuigen, met elk hun eigen voordelen en kwaliteiten, krijgt de gameplay een extra strategische element.

Om de concurrentie werkelijk te domineren, is een combinatie van kracht en hersenen vereist. Daarom introduceert Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged een gloednieuw Skill System waarmee spelers hun voertuigen kunnen aanpassen. Spelers kunnen de Skill Points die ze tijdens races verdienden investeren in een Skill Tree met drie takken, die elk op verschillende aspecten focussen. Door punten te investeren kunnen spelers bijvoorbeeld de boost en verwante features verbeteren, waardoor het makkelijker wordt de voertuigen te besturen en obstakels te passeren. Dit systeem verrijkt de gameplay met betekenisvolle keuzes, waardoor de game langer interessant en uitdagend blijft. In Hot Wheels Unleashed 2 - Turbocharged is het ook mogelijk om je eigen stijl aan de voertuigen mee te geven. Met de Livery Editor kunnen spelers zelf de kleurstellingen van wagens kiezen, terwijl ze met de nieuwe Sticker Editor hun eigen patronen en vormen kunnen maken, opslaan en delen, voor werkelijk unieke resultaten! Wanneer spelers tevreden zijn over hun eigen ontwerpen, kunnen ze deze met de wereld delen om hun artistieke vaardigheden aan andere spelers te presenteren.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page