top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Gangs of Sherwood: beleef de legende van Robin Hood als nooit tevoren

Uitgever NACON en ontwikkelaar Appeal Studios presenteren met plezier een nieuwe video voor de co-op action-adventure game Gangs of Sherwood. In de video vertellen Game Director Andrea Di Stefano en Art Director Michael Defroyennes hoe ze een nieuwe draai geven aan de legende van Robin Hood.


In Gangs of Sherwoodkunnen spelers de rollen aannemen van vier beroemde helden uit de legende: Friar Tuck, Little John, Maid Marian en, uiteraard, Robin Hood. Daarnaast wilden de ontwikkelteams aandacht schenken aan de rijke folklore van de legende door minder bekende personages toe te voegen, zoals Alan-a-Dale. Al evenveel aandacht ging uit naar de tegenstanders, zoals de charismatische Guy of Gisbourne, die vaak wordt gezien als een huurmoordenaar met de opdracht om Robin Hood te vermoorden, en de abdis van Kirklees, die verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Robin Hood.

Het verhaal in Gangs of Sherwood geeft een unieke draai aan de legende van Robin Hood. Het is een oorlogsverhaal waarin de helden leiding geven aan een verzetsgroep die het tegen de kwaadaardige Sherrif van Nottingham opneemt. In de wereld waarin het verhaal plaatsvindt, spelen technologische vorderingen een belangrijke rol, wat een science-fiction-dimensie toevoegt aan de middeleeuwse omgevingen.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page