top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Final Fantasy XVI verschijnt zomer 2023 ; Nieuwe trailer Dominance onthuld

Square Enix heeft bekendgemaakt dat Final Fantasy XVI voor de PS5 wereldwijd verschijnt in de zomer van 2023. Deze aankondiging werd ondersteund door een nieuwe trailer voor de game, getiteld “Dominance”, naast berichten van de producer en director, nieuwe details van de voornaamste ontwikkelaars, informatie over de personages en screenshots van de omgevingen.


De nieuwste trailer geeft spelers een beter beeld van wat de daadwerkelijke gameplay zal inhouden,” zei Naoki Yoshida, de producer van Final Fantasy XVI. “Namelijk spectaculaire gevechten met onze held Clive Rosfield die de vele Eikons (summons) in de game kan gebruiken voor een flink arsenaal aan unieke aanvallen. Daarnaast zijn er de epische gevechten tussen de Eikons zelf die je midden in de actie plaatsen.”


Square Enix heeft ook informatie onthuld over de voornaamste leden van het ontwikkelteam, inclusief veteranen die onder andere werkten aan FINAL FANTASY XIV Online, DEVIL MAY CRY 5 en THE LAST REMNANT. Dit zijn onder andere:

  • Producer - Naoki Yoshida (FINAL FANTASY XIV Online, DRAGON QUEST X, DRAGON QUEST: Monster Battle Road)

  • Main Director - Hiroshi Takai (FINAL FANTASY V, SaGa Frontier, THE LAST REMNANT)

  • Creative Director & Original Screenplay - Kazutoyo Maehiro (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XII, THE LAST REMNANT)

  • Localization Director – Michael-Christopher Koji Fox (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XI Online, FINAL FANTASY VII Dirge of Cerberus)

  • Art Director - Hiroshi Minagawa (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XII, FINAL FANTASY TACTICS)

  • Combat Director - Ryota Suzuki (DEVIL MAY CRY 5, Dragon’s Dogma, MARVEL VS. CAPCOM 2)

  • Character Design - Kazuya Takahashi (FINAL FANTASY XIV Online, FINAL FANTASY XI Online, FINAL FANTASY X)

  • Composer - Masayoshi Soken (FINAL FANTASY XIV Online, Mario Hoops 3-on-3, Nanashi no Game-serie)

Bezoek de officiële teaser-website van Final Fantasy XVI voor nieuwe screenshots van de uitgestrekte omgevingen in de game, de volledige commentaren van de producer en director, en informatie over de personages Hugo Kupka en Benedikta Harman: http://www.finalfantasyxvi.com


De game verplaatst spelers naar een wereld waarin Eikons leven. Deze sterke en dodelijke wezens huizen in Dominants – een enkele man of vrouw die is gezegend met het vermogen om de angstwekkende kracht van zo’n Eikon te kunnen gebruiken. Het verhaal volgt Clive Rosfield, een jongeman die zich heeft toegelegd op de zwaardvechtkunst en ook wel de First Shield of Rosaria wordt genoemd, die de opdracht krijgt om te waken over zijn jongere broer Joshua - de Dominant van de Phoenix. Maar dan zetten onvoorziene gebeurtenissen Clive op een duistere en gevaarlijke weg naar wraak.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page