top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Final Fantasy VII Rebirth verschijnt op 29 februari voor PlayStation 5

Tijdens de PlayStation State of Play-uitzending toonde Square Enix een gloednieuwe trailer voor zijn komende action-RPG, Final Fantasy VII Rebirth, en werd onthuld dat het langverwachte nieuwe verhaal in het hooggeprezen Final Fantasy VII remake-project op 29 februari 2024 zal verschijnen voor PS5. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat het eerste deel in het Final Fantasy VII Rebirth remake-project, wereldwijd meer dan 7 miljoen keer is verscheept en digitaal is verkocht.


De spectaculaire trailer toont de iconische personages Cloud, Aerith, Barret en Tifa in een door sci-fi en fantasy geïnspireerde wereld waarin het gevaar wacht om elke hoek. De onwaarschijnlijke helden bundelen hun krachten met nieuwe, speelbare metgezellen, inclusief Yuffie, een lid van Wutai’s elitaire ninja-korps, Red XIII, een beest met een vlammende staart die Clouds gezelschap af en toe wijze raad geeft, en Cait Sith, een bijdehante, katachtige robot die vaak op de rug zit van zijn grote moogle-vriend. Samen gaan de vrienden op jacht naar Sephiroth, de one-winged angel die over de planeet wil heersen.


Spelers kunnen de talenten van deze personages tijdens gevechten combineren voor krachtige aanvallen en hun relaties versterken om steeds sterkere vijanden te kunnen verslaan. Hun reis voert spelers door een uitgestrekte, levendige wereld die uitnodigt om te verkennen, vol vernieuwde, rijk gedetailleerde versies van klassieke locaties. De game biedt tientallen uren aan zijmissies en mini-games die waardevolle beloningen opleveren, naast diepgaande achtergrondverhalen over de vele mensen en culturen die de planeet bevolken.

Naast de releasedatum, onthulde Square Enix ook het key-artwork van de game. Het nieuwe artwork is gemaakt door creative director Tetsuya Nomura en vertegenwoordigt de drie werelden waar het verhaal van Final Fantasy VII Rebirth om draait. Sephiroth bevindt zich in het midden, als aanstichter van de gebeurtenissen in het verleden. Cloud en Zack staan links en rechts van hem, waarmee ze aangeven dat hun lotsbestemmingen worden verscheurd door Sephiroth. Het beeld van bloed, vuur en rood dat aan Sephiroth doet denken, besmet de lucht en verspreidt zich over de wereld. Ook de subtiele rode tint in het logo van de game is op deze symboliek gebaseerd.

Bron: Persbericht


© Game4Me

コメント


bottom of page