top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Electronic Arts en Codemasters richten een nieuwe internationale powerhouse op voor racegames

EA heeft vandaag aangekondigd dat de overname van Codemasters wordt afgerond voor 604 pence (ongeveer US$ [8,37]*) in cash voor elk gewoon aandeel Codemasters, met een impliciete bedrijfswaarde van 1,2 miljard US$. De combinatie van Electronic Arts en Codemasters luidt een spannend nieuw tijdperk in van racegame-entertainment. Het samenbrengen van de twee meest gepassioneerde, creatieve en getalenteerde gameontwikkelaars en uitgevers in de industrie biedt de mogelijkheid om verder te groeien en successen te behalen voor de meest invloedrijke en populaire racemerken in de wereld, zoals: Formula 1. Need for Speed, DIRT, DiRT Rally/WRC, GRID, Project CARS, Real Racing en meer. Met deze veelgeprezen portfolio komen Electronic Arts en Codemasters in de positie om fans regelmatig spannende, nieuwe racecontent te bieden, op meer platforms en in meer regio's over de hele wereld.


De veelgeprezen franchises van Codemasters, Formula 1. Need for Speed, DIRT, DiRT Rally/WRC, GRID en Project CARS, komen naast de wereldwijde Need for Speed-franchise, de populaire mobiele game Real Racing en de EA SPORTS-merken van Electronic Arts, waardoor er de mogelijkheid ontstaat tot meer innovatie en wordt het vermogen om content en ervaringen te bieden aan het wereldwijde publiek voor race-entertainment verhoogt.

De samenwerking creëert aanzienlijke groeimogelijkheden voor Codemasters-franchises dankzij toegang tot het netwerk van Electronic Arts, met meer dan 430 miljoen spelers en toonaangevende abonnementsdiensten op meerdere platforms. Electronic Arts geeft de ontwikkelings- en publishingteams van Codemasters tevens de beschikking over uitgebreide mogelijkheden op het gebied van data en analyse, met inzichten over doelgroepen waarmee de prestaties van belangrijke franchises versneld kunnen worden. Deze mogelijkheden en de wereldwijde kracht van Electronic Arts wat betreft publishing, marketing en game development bieden de gecombineerde groep nieuwe kansen om met hun portfolio aan racegames en -content meer spelers over de hele wereld te bereiken, op console, PC en mobiel.


De overname van Codemasters maakt deel uit van de groeistrategie van Electronic Arts, gericht op het leveren van meer buitengewone ervaringen en de beste live diensten, en het bereiken van meer spelers op meer platforms over de hele wereld. De overname van Codemasters zal naar verwachting ook de nettowinst en de onderliggende winstgevendheid voor Electronic Arts laten stijgen.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page