top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

EA SPORTS F1 23 is verkrijgbaar vanaf 16 juni 2023

Vandaag heeft EA de game EA SPORTS F1 23 aangekondigd. Dit is de officiële videogame van het FIA Formula One World Championship. De game wordt op 16 juni uitgebracht voor de PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC, via de EA App, Epic Games Store en Steam. Niet alleen keert de verhalende spelmodus Braking Point terug, maar ook zijn alle teams, coureurs en circuits die tijdens het 2023-seizoen in actie komen aanwezig in het spel, inclusief de Las Vegas Grand Prix en Losail International Circuit in Qatar. Eerder dit jaar kondigde EA SPORTS een samenwerking aan met tweevoudig kampioen Max Verstappen en werd bekend dat Max het EA SPORTS-logo dit seizoen op de kin van zijn helm heeft staan. Ook is gisteren onthuld dat hij op de cover van de digital-exclusive F1 23 Champions Edition schittert.



Gaat Konnersport Racing Team het maken? In Braking Point in F1 23 zijn de hoofdrollen weggelegd voor de jonge Aiden Jackson en protagonist Devon Butler: een veelbelovend duo dat onderdeel uitmaakt van Konnersport Racing Team. Deze organisatie zet alles op alles om een vuist te maken tegen de F1-teams en coureurs die in het echte leven de dienst uitmaken op en buiten het circuit. Braking Point voegt nieuwe personages, vurige rivaliteiten en vele race-uitdagingen toe, terwijl spelers worden meegesleept in de turbulente carrières van Aiden en Devon.


Dichter bij de realiteit De besturing in F1 23 is geüpgraded ten opzichte van vorig seizoen en er zijn verschillende vernieuwingen doorgevoerd om het racen nóg realistischer te laten aanvoelen. Dankzij verbeterde besturing kunnen spelers voorspelbaarder rijgedrag verwachten en ook zijn de auto’s ontworpen met betere physics, zodat spelers meer grip en controle hebben als zij remmen, versnellen en door de bocht gaan. Ook heeft de ontwikkelaar waardevolle input van echte F1-teams gebruikt om een betere balans te creëren tussen aerodynamica en grip van de banden voor een extra realistisch gevoel. Daarnaast zijn er op detailniveau, onder de motorkap, verbeteringen doorgevoerd om een authentieker race-gevoel en meer verbondenheid te creëren met de auto. Denk dan aan upgrades voor de torque-motor, waardoor controle over het gaspedaal realistischer aanvoelt. Tot slot zorgt Precision Drive™-controllertechnologie ervoor dat spelers die een pad gebruiken om de game te besturen meer controle hebben tijdens cruciale racemomenten.


Andere toevoegingen Op basis van feedback vanuit de community is er een race-afstand van 35% toegevoegd aan de game: het perfecte middelpunt tussen korte en lange race-opties. Ook vormen rode vlaggen een nieuw strategisch element in F1® 23 toe en deze kunnen ervoor zorgen dat de uitkomst van een race totaal op z’n kop wordt gezet. De 2023-kalender breidt zich uit met races in Las Vegas en Losail en deze circuits maken dan ook hun opwachting in F1® 23. Daar houdt het niet bij op, want ook zijn er bij launch drie legacy circuits beschikbaar: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal).


De introductie van F1 World Nieuw in de franchise is F1 World: een verfrissende spelervaring die is geïnspireerd op de race-kalender in het echte leven. Deze hub helpt spelers wegwijs te maken in de complexe wereld van Formula 1 en brengt verschillende spelmodi samen, waaronder Time Trial en Grand Prix. F1 World geeft spelers niet alleen een nieuwe manier om te racen, maar ook is het progressiesysteem vernieuwd. Door uitdagingen te voltooien en levels omhoog te gaan kunnen zij nieuwe upgrades voor hun auto’s, nieuwe liveries, race-outfits en helmen vrijspelen. Om het racen eerlijk en veilig te laten verlopen maakt de game gebruik van een nieuw safety rating-systeem dat zowel online als online gameplay aan elkaar koppelt. Dit systeem moedigt aan om spelers op een nette, veilige manier te laten racen en verbindt spelers met dezelfde mentaliteit om online racen eerlijker en leuker te maken.



Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page