top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

EA Sports en UNICEF Goodwill ambassadeur David Beckham slaan de handen in mekaar

Vandaag heeft EA aangekondigd dat eSoccer Aid voor UNICEF, een online FIFA 22 toernooi, terug zal keren voor een tweede jaar op 30 september voor een met sterren bezaaide game, waarvan alle opbrengsten naar UNICEF gaan. Gehost in samenwerking met Twitch; Twitch Rivals: In eSoccer Aid strijden voetballers, beroemdheden, contentmakers en competitieve gamers tegen elkaar in een 2-tegen-2-toernooi, vlak voor de wereldwijde release van FIFA 22. De uitzending kun je bekijken op Twitch en de deelnemers zullen in de aanloop naar het evenement bekend gemaakt worden.

Het virtuele voetbalspel volgt Soccer Aid for UNICEF 2021, 's werelds grootste voetbalwedstrijd voor beroemdheden, die op zaterdag 4 september plaatsvindt in het Etihad Stadium in Manchester en rechtstreeks wordt uitgezonden op ITV en STV.

Als onderdeel van de samenwerking zal EA een donatie doen aan UNICEF, dat door haar werk het leven van miljoenen kinderen over de hele wereld heeft veranderd. De donatie maakt deel uit van verschillende initiatieven die EA SPORTS dit jaar ontplooit om UNICEF-programma's te steunen, die erop gericht zijn elk kind gelijke kansen te geven.


Vandaag is het 25 jaar geleden dat Beckham voor Engeland debuteerde tegen Moldavië. David Beckham heeft ter verdere ondersteuning van zijn samenwerking met EA SPORTS meegewerkt aan het ontwerp van een speciaal FIFA Ultimate Team-tenue (FUT), ter ere van dit moment.


Het exclusieve FUT-tenue is samen ontworpen met kunstenaar Reuben Dangoor en is wereldwijd beschikbaar in FIFA 22 via Twitch Rivals: eSoccer Aid for UNICEF ft. FIFA 22. FIFA 22-spelers kunnen het tenue ontgrendelen en bemachtigen door af te stemmen op de uitzending via Twitch.

FIFA-spelers over de hele wereld krijgen de kans om na de release van FIFA 22 met David Beckham te spelen. Voor het derde jaar op rij is een Soccer Aid World XI FC-team beschikbaar in de game met Beckham, die zich bij het sterrenteam voegt.

De volgende spelers maken hun opwachting in het Soccer Aid World XI FC-team:

  • Keepers: Peter Schmeichel, Edwin van der Sar en Jens Lehmann.

  • Verdedigers: Marcel Desailly, Franco Baresi, Sol Campbell, Ashley Cole, Roberto Carlos en Fabio Cannavaro.

  • Middenvelders: Ruud Gullit, Luís Figo, Zinedine Zidane, Clarence Seedorf, Roy Keane, Robert Pirès, Paul Scholes, Joe Cole, David Ginola, Juan Sebastián Veron, Lothar Matthäus, Claude Makélélé, David Beckham en Michael Essien.

  • Aanvallers: Gianfranco Zola, Diego Maradona, Alan Shearer, Ian Rush, Henrik Larsson, Kenny Dalglish, John Barnes, Hernán Crespo, Robbie Keane, Alessandro Del Piero, Eric Cantona, Andriy Shevchenko, Ronaldinho, Michael Owen, Patrick Kluivert en Pelé.

Het Soccer Aid World XI FC-team is speelbaar in het speltype Aftrap in FIFA 22 en heeft een aantal van de grootste namen die hebben deelgenomen aan de voetbalwedstrijd met beroemdheden voor het goede doel.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page