top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Dynasty Warriors 9 Empires bestormt Europa op 15 februari 2022

Tijdens de Tokyo Game Show 2021 ONLINE-livestream van afgelopen zaterdag, onthulden KOEI TECMO en ontwikkelaar Omega Force de releasedatum van Dynasty Warriors 9 Empires en werd er meer bekend gemaakt over dit nieuwste deel in Dynasty Warriors -franchise. De strategische vechtervaring verschijnt in Europa op 15 februari 2022 voor de Nintendo Switch, Xbox Series X|S en Xbox One-consoles, PC, PS4, en digitaal op PS5. Na de aankondiging van de releasedatum is vandaag ook een spectaculaire nieuwe trailer uitgebracht die spelers een eerste blik op de gameplay biedt.

Dynasty Warriors 9 Empires combineert de 1-tegen-1000-actie van Dynasty Warriors met nieuwe strategische elementen en laat spelers zowel zwaarden als strategie gebruiken om het oude China te veroveren. De gevechten verschillen sterk van die van eerdere delen in de serie dankzij de nieuwe feature: “Storming the Castle”. Dit keer vinden de gevechten rondom kastelen plaats, waarbij de strijd kan evolueren naar “Storming the Castle”-confrontaties, fases waarin spelers strijden om de heerschappij over een kasteel. Spelers kunnen ook de "Siege Battles with Troops"-optie gebruiken om de vijandelijke vestingen te overvallen met belegeringswapens, waarbij ze hun troepen tijdens de strijd kunnen blijven commanderen. Zodra een speler door de poort van de vijand is gebroken, begint de “Decisive Battle”-fase waarin de speler de vijandelijke commandant moet verslaan om de overwinning te claimen. Tijdens deze fase zullen alle vijandelijke officieren zich verzamelen voor een laatste felle weerstand, aan de speler de taak ze te verslaan en gevangen te nemen.
Een ander element dat van grote invloed zal zijn op de gevechten is “Secret Plans”. Wanneer “Secret Plans” zijn geselecteerd in de voorbereidingsfase, verschijnen deze als missies tijdens gevechten, waarbij elk “Secret Plan” zijn eigen voorwaarden heeft om te slagen of mislukken. Wanneer missies als “capture surrounding bases”, “defeat messengers” en “escort the engineers” zijn voltooid, krijgen bondgenoten voordelige effecten. Bij elk gevecht worden de aanvallende en verdedigende acties aangegeven die nodig zijn voor het activeren van “Secret Plans”, wat resulteert in een zeer strategische gevechtservaring. Omgekeerd kunnen vijanden ook “Secret Plans” uitvoeren. Wanneer het spelers lukt de “Secret Plans” van de vijand te dwarsbomen, krijgen ze een voordeel in de strijd.

Types van eenheden spelen ook een belangrijke rol spelen in Dynasty Warriors 9 Empires. Spelers kunnen aan elke officierseenheid een type toewijzen die hun kracht tegenover andere klasses bepaalt. Alle drie eenheden-types zijn zwak en sterk tegen andere types: Infanterie < Boogschutter < Cavalerie < Infanterie. Wanneer een eenheid tegen een vijand in het voordeel is, wordt meer schade toegebracht en wordt de opgelopen schade verminderd. Wanneer een eenheid echter tegenover een vijand in het nadeel is, worden de rollen omgedraaid. Bovendien biedt elk type eenheid zijn eigen speciale mogelijkheden: infanterie kan belegeringswapens effectiever aanvallen, cavalerie kan meer schade aanrichten aan vijandelijke hoofdkwartieren en boogschutters kunnen gelijktijdige aanvallen uitvoeren.

Naast de gevechten, zullen de politieke intriges en binnenlandse systemen waar de Empires-serie om bekend staat ook weer een belangrijke rol spelen. Het koninkrijk waar de speler toe behoort streeft naar een verenigd China, met koninkrijksdoelen die eens per half jaar worden vastgesteld. Elke maand kunnen spelers commando’s geven om zo’n doel te bereiken, bijvoorbeeld door het rekruteren van nieuwe officieren, de aanschaf van pijlen en voorwerpen, en het geven van diverse militaire, economische en diplomatische commando’s.


Bron: Persbericht


© Game4Me

留言


bottom of page