top of page
 • Foto van schrijverGame4Me

Duik diep in het verhaal van Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Square Enix onthulde vandaag nieuwe details over het overkoepelende verhaal en de hoofdrolspelers van de komende role-playing game Dragon Quest Monsters: The Dark Prince . Daarnaast kunnen fans van het nauw verwante Dragon Quest IV: The Chapters of the Chosen story diverse iconische locaties opnieuw bezoeken tijdens Psaro’s avontuur om de Master of Monsterkind te worden. Dragon Quest Monsters: The Dark Prince verschijnt wereldwijd op 1 december 2023, exclusief voor de Nintendo Switch.


Dragon Quest Monsters: The Dark Prince biedt spelers een nieuwe kijk op de gebeurtenissen die zich voltrokken in Dragon Quest IV The Chapters of the Chosen. Dit keer wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Psaro, de raadselachtige prins van monsters, die wraak heeft gezworen tegen de wrede en meedogenloze Master of Monsterkind, Randolfo the Tyrant.

Psaro's moeder, Miriam, is een mens en zijn vader is de Master of Monsterkind, Randolfo the Tyrant. Dit maakt Psaro tot de halfmenselijke prins van de monsterwereld Nadiria. Wanneer Miriam ernstig ziek raakt, trekt Psaro naar Nadiria om zijn vader om een geneesmiddel te vragen. Randolfo weigert echter te helpen en vervloekt Psaro, waardoor deze nooit een wezen met monsterbloed direct kan treffen. Zo begint Psaro’s missie om wraak op zijn wrede vader te nemen en zelf over Nadiria te heersen.


Tijdens Psaro’s avontuur in Dragon Quest Monsters: The Dark Prince ontmoet hij diverse belangrijke personages, waaronder de volgende:

 • Randolfo the Tyrant, de onbuigzame heerser over Nadiria: Psaro's imposante vader, zijn aartsvijand en de Master of Monsterkind. Hij heerst al jaren met ijzeren vuist over Nadiria.

 • Dolph the Destroyer, Nadiria's gemeenste generaal: De oudste zoon van Randolfo the Tyrant, volgens geruchten de sterkste krijger in Nadiria. Beschikt over ongekende kracht en is klaar om zijn vader op te volgen en plaats te nemen op de Nadiriaanse troon.

 • The Zenith Dragon, de alwetende Dragon God: De alwetende Dragon God die over de wereld heerst vanuit Zenithia, een kasteel in de wolken.

 • Healie, een jongen die een oude vriend zoekt: Een naïeve jongen die over de wereld reist om een verloren metgezel te vinden. Hij heeft er niet altijd zo uitgezien…

 • Ludo, een raadselachtige jongeling: Een mysterieuze jongeman met een passie voor bijzondere poëzie. Hij heeft de gewoonte om op onverwachte plaatsen op te duiken en lijkt Psaro behoorlijk goed te kennen...

 • Percival, een legerkapitein die trouw is aan de koning: Deze legerkapitein is zeer toegewijd aan zijn heer en zal zelfs de meest barbaarse bevelen zonder nadenken uitvoeren.

 • Generaal Chayne, trouwe bewaker van Diabolic Hall: Bewaker van het fort dat bekendstaat als Diabolic Hall. Deze geharde krijger wil zijn immense kracht gebruiken om te voorkomen dat Psaro zijn doel bereikt.

 • Miriam, Psaro's zieke moeder: Psaro’s menselijke moeder. Ze woont in de mensenwereld en is afgedaald met een mysterieuze ziekte.

 • De uitverkorenen van DQIV: In DQIV waren dit de uitverkoren helden die Psaro en zijn wrede ambities moesten stoppen om de wereld te redden. Het lijkt erop dat hun acties dit verhaal ook zullen beïnvloeden. Gezien hun grimmige gezichten, nemen ze de dreiging waarmee ze worden geconfronteerd in elk geval zeer serieus...

Spelers kunnen ook memorabele locaties bezoeken uit Dragon Quest IV: The Chapters of the Chosen. Spelers mogen zelf ontdekken welke rol deze locaties in het verhaal spelen! Hieronder enkele voorbeelden van deze omgevingen:

 • Rosehill: Psaro’s uitvalsbasis is het vredige stadje Rosehill, waar monsters en dwergen in harmonie samenleven. Ondanks zijn kleine formaat beschikt het dorp over winkels en een kerk, naast het Altar of Amalgamation en een veld waarin monsters kunnen ontspannen. Het is het perfecte vertrekpunt voor een beginnende monsterhouder.

 • Diabolic Hall: De vesting van de monsters.

 • Zenithia: Vanaf deze plaats observeert de Zenith Dragon de wereld.

 • Ook andere plaatsen uit DQIV zullen een prominente rol spelen!Bron: Persbericht


© Game4Me

Comments


bottom of page