top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

‘Designing the Guardians of the Galaxy’ Een frisse kijk op de iconische karakters

Vandaag brengt Eidos-Montréal een nieuwe development insight video uit waarin de inspiratie wordt onthuld achter het design van de personages in Marvel’s Guardians of the Galaxy. Na de wereldwijde bekendmaking afgelopen juni tijdens de E3 worden nu de designs besproken van de belangrijkste leden van dit onwaarschijnlijke team van buitenbeentjes: Star-Lord (a.k.a Peter Quill), Gamora, Drax, Rocket en Groot.

Marvel’s Guardians of the Galaxy geeft spelers een frisse kijk op de iconische Guardians en het behind-the-scenes commentaar van Bruno Gauthier-Leblanc, Art Director bij Eidos-Montréal, laat merken dat er met veel zorg naar het design is gekeken om er zeker van te zijn dat elk personage past binnen het bredere Marvel universum en het originele verhaal van de game.


Bruno legt uit dat het rock-and-roll ruimtepiraat karakter, van de zelfverklaarde leider van de Guardians, de inspiratie was voor Star-Lords gedurfde uiterlijk. Zijn outfit bevat Easter eggs verwijzend naar zijn jeugd in de jaren 80, inclusief een eerbetoon aan zijn naamgenoot en favoriete muzikanten, de rockband Star-Lord. Drax the Destroyer’s uiterlijk vertelt over zijn uitgebreide gevechtsgeschiedenis, waarbij elk litteken op zijn lijf een overwinning representeert. Bruno onthult dat het design ook verwijst naar de omgeving van zijn thuisplaneet Katath, waar de architectuur dezelfde cirkelvormen gebruikt als Drax in zijn littekens. Het karakter design team heeft een sterke en krachtige uitstraling gecreëerd voor Gamora, de dodelijkste vrouw in de Galaxy. De inspiratie voor haar opvallende zwart-witte pak komt vanuit de comics en door een aantal dodelijke versieringen toe te voegen, is ze op elk moment klaar voor de strijd. Als laatste verklaard Bruno hoe de relatie tussen de personages sommige visuele keuzes heeft bepaald. Het design van Rocket en Groot is verbonden om zo hun vriendschap te representeren, waarbij Rocket een kraal draagt van Groot in zijn sik. Dit samengestelde design draagt bij aan hun samenwerking tijdens gevechten. Groot draagt een harnas op zijn rug, waardoor Rocket hem kan gebruiken als een schild. Marvel's Guardians of the Galaxy verschijnt op 26 oktober 2021 voor PC, PS4, PS5; Xbox One en Xbox Series X.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Comentarios


bottom of page