top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Demo van Clash: Artifacts of Chaos verschijnt tijdens Steam Next Fest

Tijdens het Steam Next Fest van deze maand, brengen de Franse uitgever NACON en de Chileense studio ACE Team met plezier een demo uit voor Clash: Artifacts of Chaos. Daarmee krijgen pc-spelers van over de hele wereld de kans om de vreemde landen van Zenozoik te verkennen, merkwaardige monsters te bestrijden en bekwame tegenstanders uit te dagen voor brute vuistgevechten.

Clash: Artifacts of Chaos is een unieke action-adventure, zowel wat gameplay als wat de art direction betreft. De game is vormgegeven in de kenmerkende ACE Team-stijl (Rock of Ages, The Eternal Cylinder), met even originele en ongebruikelijke als levendige designs.

De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het woeste hoofdpersonage, Pseudo. In de demo zijn vijf gevechtsstijlen beschikbaar, van een traditionele bokshouding tot originele stijlen, zoals de Claw. Daarnaast zijn er diverse special moves, die spelers kunnen ontgrendelen door formidabele wezens te verslaan. Wanneer tijdens een gevecht aan bepaalde voorwaarden is voldaan, kunnen spelers overschakelen naar een first-person view en een reeks verwoestende klappen uitdelen om te eindigen met een fatale stoot. Allemaal acties die voelbaar hard aankomen op de lichamen van tegenstanders en daardoor volop voldoening schenken.


Naast de eigen stijl van verkennen en vechten, onderscheidt Clash: Artifacts of Chaos zich van andere action-adventures met een unieke mechanic: de Ritual. Dit oude ritueel is gebaseerd op een dobbelspel, waarbij elke deelnemer artefacten met unieke eigenschappen gebruikt. De uitkomst bepaalt onder welke regels wordt gevochten, bijvoorbeeld met een wapen of dat je de eerste klap moet opvangen zonder te reageren. Iedereen heeft zich te houden aan de uitkomst van het ritueel! Om te overleven, moeten spelers krachtige artefacten verzamelen en de tactieken van hun tegenstanders dwarsbomen.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page