top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Cyanide onthult meer over Blood Bowl 3

Tijdens het Games Made in France-evenement dat plaatsvond van 29 oktober tot 1 november, werd ontwikkelstudio Cyanide uitgenodigd om meer te onthullen over Blood Bowl 3, een videogame-versie van het beroemde bordspel van Games Workshop. 


Projectleider Gautier Brésard en game-designer Basile Bastian vertelden om te beginnen welke 12 teams beschikbaar zijn bij de lancering van de game. Naast de onmisbare Human-, Orc-, Dark Elf-, Elven Union-, Skaven-, Dwarf-, Nurgle- en Chaos Chosen-teams worden vier nieuwe teams toegevoegd, inclusief twee van de nieuwe editie van het bordspel: de Black Orcs en de Imperial Nobility. De laatste partij kan speciale vaardigheden gebruiken om de bewegingen van tegenstanders te beperken. De laatste twee teams zijn niemand anders dan de Old World Alliance, die bestaat uit dwergen en mensen, en de Chaos Renegades, die bestaat uit spelers die zo vuil en gemeen spelen dat geen ander team ze wil hebben. Elk team kan zijn eigen strategie toepassen voor het overspelen, ontwijken of tegen de grond slaan van tegenstanders.






Blood Bowl 3 draait op de Unreal Engine en wordt de meest complete en getrouwe videogame-versie van het bordspel tot op heden. De game introduceert bijvoorbeeld Special Play Cards, die spelers kunnen gebruiken om eenheden tijdelijke vaardigheden te geven of een lid van het andere team te vermoorden voordat de wedstrijd begint. Cyanide heeft ook zijn eigen draai gegeven aan de spoof-wereld van Blood Bowl 3 met een campaign-mode en toevoeging van andere personages, zoals sponsors en de charismatische Star Players die spelers van de game zullen uitdagen.


Tenslotte hebben de ontwikkelaars meer onthuld over de aanpassingsmogelijkheden. Dat zijn er meer dan in vorige edities, inclusief aanpassingsopties voor kleuren, patronen, logo’s, pantserstukken, stadions en vele andere elementen. Na de lancering krijgt Blood Bowl 3 nog meer content, competities, tweaks en community-support.


Blood Bowl 3 is een game die draait om strategie, lef, risico en hoe de dobbelstenen vallen in een maffe wereld. De ontwikkelaars hebben zich ingespannen om de game toegankelijk voor nieuwkomers te maken met een opnieuw ontworpen interface, gebruiksvriendelijke feedback en flexibele timers.


Bron: Persbericht


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page