top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #195 - Neppergem

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271731

Prijs: €6,99


De klok tikt genadeloos voort voor deze geliefde absurde stripreeks rond de godfather van de Vlaamse Comedy. De voorbije avonturen tikte het Chinese klokje naast zijn bed op het einde telkens af. Nog 'x-aantal' avonturen. Tot 200. Dit is nummer 195. Neppergem.


Het 195ste avontuur van Urbanus is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Toch als we spreken over absurde humor. In de eerste paar pagina's al zien we Koning Filip afgeschoten worden door een raket en in de jungle belandden, en wordt de zoo naast hun huis eerst een trechterfabriek en een pretpark. Om daarna een plastisch chirurgisch ziekenhuis te worden met als hoofdchirurg Urbanus. Je leest het, qua absurde humor zitten we alweer op de juiste plaats.





Goed, het béste of strafste verhaal in de reeks is dit niet, maar de Urbanus-strips hebben als bedoeling je als lezer te doen lachen, en daar slaagt de reeks keer op keer in. Zowel jong als oud gaan platliggen met de grollen van deze strip. De chirurgische ingrepen van Urbanus gaan zelfs het universum rond met een interplanetaire reis tot gevolg. Niet het beste, maar als het over absurde humor gaat wel het meest absurde avontuur in tijden. Die interplanetaire reis zorgt voor een hilarische eindnoot.


Deze Urbanusstrip is extreem absurd in zijn humor. Absurde humor is een steunpilaar van de reeks, maar hier wordt het niveau op dat vlak nog wat opgevijzeld. En ja hoor, ook nu tikt de klok op het einde ongenadig verder. Nog vijf avonturen...


7 / 10


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page