top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Nachtwacht #12 - De Slangenvampiers


Reeks: Nachtwacht

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002276262

Prijs: €6,99


Het is de laatste tijd wat stiller rond De Nachtwacht. Een bioscoopfilm ligt niet in het verschiet, en nieuwe afleveringen op televisie lijkt ook al even geleden. Gelukkig is er voor de jonge fans nog de stripreeks rond de drie leden van de Nachtwacht. Deze keer met een mythologisch tintje.


Het gevaar komt deze keer van een Gorgoon, waarvan de bekendste in de geschiedenis, zo vertelt Vega, Medusa is. Jonge lezers leren dus ook eens iets van dit nachtwacht-avontuur. De Gorgoon heeft Cooper tot nachtslaaf gemaakt en hij verandert mensen in slangen zodat de Gorgoon een opper-Gorgoon kan worden. Een vrij simpel avontuur dat heel weinig uitleg nodig heeft. Misschien wel één van de simpelere avonturen in de reeks.


Simpel, maar wel eng. Voor jonge lezers kunnen de Slangenvampiers best eng overkomen. Wat wel leuk is, is dat er met Keelin een analogie gemaakt wordt met de mythologische figuur van Samson. Ook haar haarlokken worden kortgeknipt, waardoor ze haar magische krachten verliest. De oplossing daarin is best leuk, maar het blijft simpel en een beetje - no pun intended - bij de haren getrokken. De plottwist is ook niet echt verrassend. Daarom is het toch een beetje een minder avontuur in de reekst.


De strips van de Nachtwacht zijn meestal heel amusant om te lezen en lezen ook vlot weg, maar dit avontuur is één van de minste in de reeks. Het leest nog altijd vlot en er zitten leuke dingen in, maar de meeste andere avonturen in deze reeks totnogtoe waren simpelweg leuker om lezen.


6/10


© Game4Me

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page