top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Het Fortuin van de Winczlavs #2 - Tom & Lisa 1910


Reeks Het Fortuin van de Winczlavs

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 88

ISBN:9789031439928

Prijs: €8,99


In Hollywood is het al heel goed ingeburgerd: de prequel. Er verschijnt een reeks films, en daarna maken ze er eentje die toont wat er voor de eerste film gebeurde. In stripland is dat nog geen gewoonte, maar Dupuis doet het nu met Largo Winch. In de reeks Het Fortuin van de Winczlavs wordt uit de doeken gedaan waar het geld allemaal vandaan komt.


De eerste strip gaf ons al een vrij goed verhaal over zijn voorouders in de 19de eeuw. We gaan in deze tweede strip 60 jaar verder, naar de 20ste eeuw, net voor de eerste wereldoorlog. We zien een familie verongelukken en na een aantal gebeurtenissen blijkt dat Tom Winczlavs een erfgenaam is van die overleden familie die het bekende whiskeymerk O'Casey uitbouwde. Samen met zijn tweelingzus erft hij dat imperium. Er wordt wel de tijd genomen om het verhaal uit te bouwen, maar het gaat in het begin wel allemaal heel snel. Gelukkig wordt dat gehaast niet het hele verhaal weggedragen, maar is er meer tijd voor verhaaluitbouw wanneer de oorlog uitbarst.

Dit verhaal toont ons ook de reden waarom Largo de achternaam Winch draagt, en niet langer Winczlavs. Dit tweede deel van de driedelige reeks geeft ons dus wel wat achtergrondverhaal dat heel erg interessant is als lezer van de reeks Largo Winch. Maar net zoals in de reeks Largo Winch, komt er ook nu actie in voor. Goede actie, de goed in beeld wordt gebracht. Vliegtuiggevechten, met de 'Rode Baron' erbij. De actie houdt het tempo omhoog en geeft ons ook weer een stukje interessant verhaal. Waar de moed in de familie vandaan komt, hoe ze er mee omgaan... Het eerste deel was interessant, maar het tweede deel is nog een stukje beter.


Een driedelig verhaal dat het fortuin van de Winczlavs verkent, moet goed vooruitgaan en dat doet het. De tijdssprong van zestig jaar brengt ons bij nieuwe, interessante personages en dingen die uitgelegd worden die we ons afvroegen na het eerste deel. Een sterk vervolg.


8,5/10


© Game4Me

bottom of page