• Game4Me

Comic Review: De Odyssee van Fenyx - Deel 2/2

Reeks: Immortals Fenyx Rising

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 56

ISBN: 9789462108271

Prijs: €9,50


Recensie deel 1


De populaire en toch wel sterke videogame Immortals Fenyx Rising bracht een leuke en kleurrijke opvatting van Griekse mythologieën met zich mee en dat mondde uit in de strip De Odyssee van de Fenyx. Het werd een tweedelige reeks en het tweede en concluderende deel ligt nu in de winkelrekken. Een goede afsluiter?


Het eerste deel was zonder meer goed. De art was kleurrijk en het verhaal interessant en wat donkerder dan de videogame. Dat is in dit vervolgdeel niet anders. Fenyx komt iemand tegen die de poort naar het rijk van Hades zoekt en samen komen ze er in terecht. Het donkere wordt geïllustreerd met Fenyx haar pas ontmoete vriendin die gruwelijk verslonden wordt door Cerberus. Van daaruit maakt Fenyx een tocht door Hades zijn rijk en krijgen we heel wat actie te zijn en dingen die typisch zijn voor de videogame. De lier die Fenyx met zich meedraagt, bijvoorbeeld, maar ook de vleugels die ze moet zien te veroveren.

De zoektocht naar de zoon van Niobe brengt nu meer actie, is spectaculairder en brengt meer videogame-referenties. Al is de art iets donkerder en minder kleurrijk dan in het eerste deel, al is dat natuurlijk omdat we in het dodenrijk zitten voor een groot stuk van het avontuur. In dit tweede deel zit veel. Vrienschap, opoffering, zelfbesef... Ondanks de iets serieuzere toon dan de videogame is er op geen enkel moment minder plezier in het lezen van dit verhaal. Het is een tof en boeiend tweede deel dat een wholesome conclusie heeft op het einde. Een uitstekende aanvulling op de videogame.


Een stripalbum gebaseerd op een populaire videogame kan natuurlijk al eens foutlopen, maar hier is dat geenszins het geval. Dit tweede deel brengt meer actie en rond het verhaal van Fenix op een uitstekende manier af. Geen pagina teveel en geen plaatje dat niet interessant is.


8/10


© Game4Me