top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Animal Jack #2 - De Magische Berg


Reeks: Animal Jack

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 104

ISBN: 9789031440795

Prijs: €13,99


Review


Een half jaartje geleden maakten we kennis met Jack, de jongen die in elk dier kan veranderen dat hij wil. Een magisch modern sprookje, met wel wat volwassen thema's, terwijl het toch op een jonger publiek gericht is. Nu is er een nieuw avontuur met de transformerende jongen in de hoofdrol.


Ook hier zit er wel een volwassen thema in: financiële zorgen en familiebanden. Het zijn de geldzorgen die het avontuur van Jack op gang trekken. Hij heeft weet van een magische berg waar een schat verborgen is, en wil zo de financiële problemen van zijn ouders oplossen. Dat levert alweer een heel tof avontuur op, dat ook de nodige humor bevat, maar ook de nodige serieux.

We komen immers meer te weten over de oorsprong van Jack zijn krachten en die heeft een dramatischere wending dan dat je zou denken. Dat verhaal toont dat dit niet alleen een strip is voor jonge lezers, maar ook voor volwassenen. De oorsprong van Jack is zelfs een zwaarwichtig verhaal, heel emotioneel en levert ook een emotioneel einde van dit verhaal op. Een sterk stukje schrijfwerk. Al blijft er humor in zitten en zijn ook de tekeningen weer mooi, groot en kleurrijk.


Het eerste verhaal was sprookjesachtig. Dit tweede ook, maar er komt ook een oorsprongverhaal en donkere, emotionele kant bij. Elk van de twee avonturen is heel anders, maar ze zijn allebei sterk. Er komt ook een derde verhaal, en wij zijn alvast benieuwd.


8,5/10


© Game4Me

.

bottom of page