top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Chef Life werkt als eerste kook-game samen met de Michelingids

NACON en studio Cyanide hebben een nieuwe trailer uitgebracht voor Chef Life: A Restaurant Simulator. In de trailer wordt getoond hoe de game samenwerkt met de Michelingids. De game is nu ook beschikbaar voor pre-orders. In de game neemt de speler de rol aan van een restaurantbezitter die op hoog niveau moet presteren om culinaire prijzen van de Michelingids te winnen. Daarvoor moeten spelers de beste ingrediënten kiezen en hun team aansporen om hun klanten elke dag weer tevreden te stellen. De game verschijnt op 23 februari voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch en pc.
In Chef Life zijn spelers verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ingrediënten van de geserveerde gerechten. Ook de kwaliteit van de dienstverlening en het financiële plaatje zijn van belang om het restaurant succesvol te maken. Om te worden geselecteerd door de Michelingids en één van zijn beroemde culinaire prijzen te winnen, moet de speler voldoen aan diverse criteria die worden beoordeeld door een anonieme inspecteur, net als in de werkelijkheid.


Selectie door de Michelingids is de eerste stap naar de Etoile en de Bib Gourmand, en er is een keuken van hoge kwaliteit nodig om dit te bereiken. In de game betekent dit dat de speler een bepaald niveau moet bereiken, en ervoor moet zorgen dat de kwaliteit van zowel gerechten als bediening top is, zodat alle klanten tevreden zijn.


Vervolgens kan de speler bepalen wat voor soort restaurant hij of zij wil beheren: een bistronomisch restaurant of een gastronomisch restaurant.


De Bib Gourmand, een officiële prijs, wordt gegeven aan spelers die een restaurant creëren met schappelijke prijzen terwijl de kwaliteit van de gerechten hoog blijft, net als in het echt. De consistentie van de klantenbezetting is ook een belangrijk criterium om deze prijs te kunnen winnen.


Daarnaast kan de speler mikken op een iconische Michelinster om een waar sterrenrestaurant te worden. Hiervoor wordt de uitmuntendheid van dekeuken beoordeeld op diverse criteria, die overeenkomen met die van de anonieme inspecteurs van de werkelijke gids: de keuze van de producten, de beheersing van culinaire technieken, de harmonie van de smaken, de expressie van de chefs persoonlijkheid op het bord, en de consistentie van de kwaliteit van de geboden ervaring.


Een realistisch prijzensysteem


De Etoiles awardsvan de Michelingids worden uitgereikt tijdens een beroemd, jaarlijks terugkerend evenement voor Franse en internationale restauranthouders. Om de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen, biedt Chef Life-spelers de kans om een officiële outfit en een bijbehorende plaquette te ontvangen voor elke gewonnen prijs. Daarmee kunnen spelers zich zichtbaar onderscheiden, op basis van de voortreffelijkheid van hun restaurant en de persoonlijkheid van hun keuken.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page