top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Raised by Wolves - Seizoen 2


Format: Blu-ray

Genre: Sci-fi, Drama

Speelduur: +/- 8 X 50 minuten

Regisseur: Alex Gabassi, e.a.

Acteurs: Travis Fimmel, Amanda Collin, Abubakar Salim, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: 8 Inside the Tropical Zone Featurettes, Creating Kepler-22b

Label: Warner Home Video


Recensie Seizoen 1


De in 2020 gelanceerde televisieserie Raised by Wolves maakte indruk. Het bracht iets nieuws naar de toekomstfantasieën over androids en slaagde er in een verhaal te vertellen dat van het eerste tot het laatste moment boeide. Zet seizoen 2 dat verder?


Het verhaal krijgt immers andere mogelijkheden. Weg is de barre woestenij die zich rond de verblijfplaats van Mother, The Father en hun kinderen uitstrekte. We nemen een klein sprongetje in de tijd en ze zijn verhuisd naar de tropische zone waar The Trust de plak zwaait. Een nieuwe factie en een nieuwe omgeving slagen er in om het verhaal een nieuwe 'schwung' te geven en er vooral voor te zorgen dat er genoeg verhaalmogelijkheden ontstaan om te voorkomen dat het gewoon een herhaling wordt van het eerste seizoen. Er worden enkele nieuwe elementen in het verhaal gebracht die de bedrading van Mother doet twijfelen en dat is een interessante manier om het verhaal uit te breiden.

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn tijdens dit tweede seizoen. The Trust weet wel op vlak van het verhaal voor enkele interessante ontwikkelingen te zorgen, toch is het als geheel niet altijd even interessant. Hetzelfde kan gezegd worden voor de ontwikkeling van de personages. The Father en Campion wat onderbelicht, met een mindere impact op het verhaal. Of toch minder dan in het eerste seizoen. Dat wil niet zeggen dat het geen goede televisiereeks blijft, want bovenal blijft het toch interessant en zijn er met Mother, The Serpent en Marcus weer enkele verhaallijnen die op een goede manier samenvloeien naar het einde van het tweede seizoen toe.


Ondanks enkele punten van kritiek en mindere elementen weet het tweede seizoen van Raised by Wolves toch een goed verhaal te brengen. Helaas... Helaas is deze serie één van de slachoffers van de herstructurering bij Warner Discovery en komt er geen derde seizoen. Maar toch blijft het de moeite waard.


8/10


© Game4Me

bottom of page