top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Raised By Wolves - Seizoen 1

Format: Blu-ray Genre: Drama, Sci-Fi Speelduur: +/- 10 X 45 minuten

Regisseur: Luke Scott, e.a.

Acteurs: Travis Fimmell, Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta Mcgrath,

Beeld: 2.39:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, DD 5.1 | Frans, Japans

Ondertitels: Nederlands, Frans, EJapans, Engels

Extra's: A Ridley Scott World, Decoded, Becoming a Necromancer, From Sketch to Scream

Label: Warner Home Video


Robots en de toekomst: het is al decennia ideaal voer voor boeken, films en allerhande media. Dat de robots meestal in opstand komen of zich raar gedragen, is ook altijd een zekerheid. In deze nieuwe reeks van de koker van Ridley Scott, die ook enkele episodes regisseert, draait het ook om androïds vs. de mensheid.


Al is die laatste zin van de intro een beetje kort door de bocht. Eigenlijk gaat het in dit toekomstbeeld over religieuze mensen vs. Atheïsten. De ongelovigen hebben androïdes, samen met menselijke embryo's naar een planeet gestuurd om een nieuwe beschaving op te starten. De eerste scènes zijn heel absurd en verwarrend, maar al snel zijn we toch mee met het verhaal. De twee robots hebben geen naam, gewoon Vader en Moeder. De reeks start traag, maar komt op gang wanneer de gelovigen hun 'ark' om de planeet cirkelt en ze verkenners naar de grond sturen. Het is een boeiend stuk dat zich op het scherm afspeelt. De Moeder beschermd haar zoon, Campion, ten allen koste en blijkt ook een gevaarlijk wapen te kunnen zijn.

Tegelijk krijgen we een zijverhaal van mensen die de identiteit overnemen van anderen die met de Ark naar de ruimte zouden gaan. Er wordt dus tussen twee tijden gesprongen, maar het is niet verwarrend omdat het verhaal coherent wordt verteld en er een duidelijke structuur is. Ook wordt er goed geacteerd. Zowel de Moeder als Vader worden sterk vertolkt, een mix van robotica en emotie, maar ook de jongen die Campion vertolkt, en Travis Fimmel staan goed te acteren in een reeks die door het eerste seizoen blaast.


Raised By Wolves brengt een heel originele insteek: geloven tegenover ongelovigen, geholpen door Androïdes. Het verhaal loopt na een trage eerste episode als een trein en weet je als kijker te blijven boeien. Het is nu al uitkijken naar het tweede seizoen.


8,5/10


© Game4MeComments


bottom of page